Legjobb fánk receptek

A zsírban sült édességek között előkelő helyet foglal el a fánk. A farsangi időszak kedvenc édessége sokféle formában készíthető az ikonikus szalagos fánktól kezdve a legegyszerűbben összeállítható túrófánkig. Lássuk, melyek a legjobb fánk receptek!

legjobb fánk receptek

Legjobb fánk receptek

Szalagos farsangi fánk

A fánkok ásza mindenképp a szalagos farsangi fánk. Az elkészítése gyakorlott kezeket kíván, csak jól kidolgozott tésztából készíthető igazán finom fánk. A sütése is némi gyakorlatot kíván, hogy teljesen átsüljön, ugyanakkor a szalagja is meglegyen.

Rózsafánk

A rózsafánk valójában csörögefánk tésztából készül, de furmányos formázásának köszönhetően igen látványos édesség válik belőle. A rózsaformák közepébe jól beilleszthető a finom a házi lekvár. Érdemes kipróbálni. 

rózsafánk recept

Pántlikás csörögefánk

A pántlikás csörögefánk szintén kelt tésztából készül, a tésztájában kerül egy kis rum is, hogy még könnyebb legyen.

pántlikás csörögefánk

Túrófánk

A fánkok közül a legkevesebb gyakorlatot a túrófánk elkészítése igényli. Játszi könnyedséggel összeállítható és pár perc pihentetés után már süthető is. Amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy. Ha a többit nem is, ezt mindenképp ki kell próbálnod!

Tölcsérfánk

A tölcsérfánk egy normál tölcsérből csurgatva kerül a zsiradékba, ettől kapja különleges formáját.

tölcsérfánk

Farsangi fánk sütőben sütve

Most az is fánkozhat, aki nem bírja az olajos ételeket vagy utálja az olajszagot a konyhában.

Mindegyik fánkhoz a házi baracklekvár illik a legjobban.

Jó étvágyat kívánok!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük