Legjobb fánk receptek

A zsírban sült édességek között előkelő helyet foglal el a fánk. A farsangi időszak kedvenc édessége sokféle formában készíthető az ikonikus szalagos fánktól kezdve a legegyszerűbben összeállítható túrófánkig. Lássuk, melyek a legjobb fánk receptek!

Szalagos farsangi fánk

A fánkok ásza mindenképp a szalagos farsangi fánk. Az elkészítése gyakorlott kezeket kíván, csak jól kidolgozott tésztából készíthető igazán finom fánk. A sütése is némi gyakorlatot kíván, hogy teljesen átsüljön, ugyanakkor a szalagja is meglegyen.

Farsangi szalagos fánk recept, ahogy mi szeretjük

Rózsafánk

A rózsafánk valójában csörögefánk tésztából készül, de furmányos formázásának köszönhetően igen látványos édesség válik belőle. A rózsaformák közepébe jól beilleszthető a finom a házi lekvár. Érdemes kipróbálni.

Mutatós rózsafánk recept képpel

 

Pántlikás csörögefánk

A pántlikás csörögefánk szintén kelt tésztából készül, a tésztájában kerül egy kis rum is, hogy még könnyebb legyen.

Pántlikás csörögefánk házi baracklekvárral

  

Túrófánk

A fánkok közül a legkevesebb gyakorlatot a túrófánk elkészítése igényli. Játszi könnyedséggel összeállítható és pár perc pihentetés után már süthető is. Amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy. Ha a többit nem is, ezt mindenképp ki kell próbálnod!

Gyors és könnyű túrófánk egyszerűen

 

Mindegyik fánkhoz a házi baracklekvár illik a legjobban.

Jó étvágyat kívánok!

 

  • 73
  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  
  • 73
  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hat + 15 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás