Tölcsérfánk, ha valami ropogósra vágysz

Kifogyhatatlan a fánk receptek száma. De végül is farsang időszakában van a fánkok szezonja is. A tölcsérfánk egy normál tölcsérből csurgatva kerül a zsiradékba, ettől kapja különleges formáját. 

tölcsérfánk

Ujvári-Kordics Veronika készítette a különleges fánkot. “Főzős-sütős műsort nézve találkoztam először ezzel kis fánkocskával. Utána kerestem a receptnek és elkészítettem, így ezzel is gyarapodott a recepttáram. Egyszerű és nagyon finom vendégváró sütemény is lehet.”

Tölcsérfánk hozzávalói

  • 35 dkg liszt,
  • 5 dkg kristálycukor,
  • 2 db egész tojás,
  • 14 g sütőpor,
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor,
  • 2,5 dl tej,
  • 2,5 dl víz,
  • szükség szerinti mennyiségű étolaj a sütéshez,
  • ízlés szerint porcukor a tetejére

  1. Tölcsérfánk elkészítése

  • a tojásokat elkeverem a kristály- és vaníliás cukorral,
  • a tejet és vizet kimérem és egyszerre hozzáöntöm a tojásos keverékhez,
  • a lisztet elkeverem a sütőporral és a tojásos keverékhez öntöm,
  • csomómentesre keverem,
  • egy kisebb méretű tölcsért használok az adagoláshoz,
  • az olajat felforrósítom,
  • a tölcsérbe, miközben befogom az alját, beletöltöm a fánktésztát,
  • és mintha “írnánk” belecsorgatom a tésztát az olajba,
  • a sütés pár másodpercig tart,
  • majd csipesszel megfordítom és világos színűre sütöm mind a két oldalát,
  • papírtörlőre szedem ki a fánkokat,
  • porcukorral meghintem,
  • lekvárral esetleg tejszínhabbal tálalom.

A férjem porcukor nélkül tejföllel fogyasztotta, úgy is nagyon finom.

Nagyon köszönöm a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 381
  • 33
  •  
  •  
  • 381
  •  
  • 33
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 4 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás