Category: Savanyúságok

Savanyúságok, savanyúságok télire, ecetes savanyúságok, dobálós savanyúságok, vecsési savanyúságok, kovászolás, vegyes savanyúságok, zöldségek savanyítása, gyümölcsök savanyítása

Hónapokig elálló ételízesítő

Hónapokig elálló ételízesítő készítése házilag

Az élelmiszer üzletekben kapható agyon sózott és kemikáliákkal tartósított ételízesítők helyett jó alternatíva lehet a saját magunk által készített egészségesebb változat. A hónapokig elálló ételízesítő házilag is egyszerűen elkészíthető. Különösen jó megoldás, ha zöldségeket...

Fermentálással tartósított fejes káposzta és cékla

Fermentálás: a természetes tartósítás és savanyítás erjesztéssel

A fermentálás szó az utóbbi években lett divatos, de az erjesztési technikát, amivel készülnek a fermentált zöldségek már évszázadokkal ezelőtt is használták. A fermentálással (erjesztéssel) előállított savanyúságok roppanósak, finomak, és egészségesebbek is azáltal, hogy...

mexikói zöldség

Mexikói zöldség grillezett húsokhoz télire eltéve

A nyár friss ízeit érdemes üvegekbe zárva tartósítani, hogy aztán a hidegebb napokon legyen mihez nyúlni, ha valami különlegesen finomat szeretnénk főzni a családnak. A télre elrakott mexikói zöldség nagyon jól használható és nagyon...