Dinnyehéj savanyúság eltevése télire

A napokban kaptam a kérdést, hogy nem tudom-e, hogy kell eltenni a dinnyehéjat télire. Jókor jött a kérdés, mert már épp akartam írni róla. Tavaly valami miatt kimaradt, de most mutatom az olvasótól kapott dinnyehéj savanyúság receptjét.

dinnyehéj savanyúság

A görögdinnye vitaminokkal teli héját kár kidobni a szemétbe, tea, befőtt, lekvár vagy savanyúság is készülhet belőle. A dinnyehéj kevés kalóriát és rengeteg tápanyagot tartalmaz. C-vitamin, rost, kálium és kevés B6-vitamin is van benne. Magas citrullintartalma javíthatja a vérkeringést, és segíti a szív- és érrendszeri funkciókat.

A görögdinnyének nemcsak a gyümölcse, hanem a héja is vízhajtó. Készíthetünk belőle teát, amely segít a vizesedés, ödéma esetében, jó a szívnek és a veséknek.

Dinnyehéj savanyúság eltevése télire

A dinnyehéj savanyúsághoz alapvetően csak a zöldhéjat használjuk, de ha ízetlen dinnyét kaptunk, tegyük bele a dinyne belét is.

Kovács Katalin olvasónk árulta el, hogy készítette.

„A dinnyének a külső zöld héját levágtam, a megmaradt részt csíkokra vágtam. Üvegbe raktam. Mindegyik üvegbe tettem egy szál kaprot és 1 cikk fokhagymát. Felöntöttem forró, sós vízzel amibe raktam egy pici tartósítót is. Még forrón a dinnyékre öntöttem.

Egy liter vízhez egy evőkanál sót használtam. Tehetünk bele mustármagot is.

Légmentesen lezártam az üvegeket. Nedves dunsztba állítottam 10 percre az üvegeket. Hagytam kihűlni és már tettem is kamrába.

Naygon köszönjük a kitűnő receptet Kovács Katalinnak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük