Dinnyelekvár egyszerűen

A napokban megosztott alkoholos őszibarack-banán lekvárnak igen nagy sikere volt. Ma egy újabb különleges lekvárt hoztam, még pedig Irénke kedvencét, a fenséges dinnyelekvár receptjét. 

dinnyelekvár recept

Pócza Csabáné Irénke a Kertemből tálalva Facebook csoportban osztotta meg a fenséges dinnyelekvár receptjét.

“Ma ebéd mellett dinnyelekvárt is főztem. Hasonló, de sokkal olcsóbb, mint a sárgabarack… Jó állagú, sűrű lekvár lett. Még főzök majd nagyobb tételt is…-Ajándéknak karácsonykor igazi különlegesség.”

Dinnyelekvár hozzávalói

  • 1 kg görögdinnye, fehér héja is,
  • 1 citrom héja és húsa,
  • kis citromsav,
  • 1 dzsemfix,
  • 3o dkg cukor.

Dinnyelekvár elkészítése

  • a dinnye húsát és fehér héját feldaraboltam,
  • kis vizet öntöttem alá,
  • összefőztem,
  • amikor már puha volt, leöntöttem a vizet,
  • hozzáadtam a zselésítőt, a citromsavat és a cukrot,
  • mixerrel pürésítettem,
  • forrón üvegbe tettem,
  • dunsztban hagytam kihűlni.

Nagyon köszönöm Pócza Csabáné Irénkének a kitűnő receptet!

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 × három =