Dinnyelekvár egyszerűen
A napokban megosztott alkoholos őszibarack-banán lekvárnak igen nagy sikere volt. Ma egy újabb különleges lekvárt hoztam, még pedig Irénke kedvencét, a fenséges dinnyelekvár receptjét.
Pócza Csabáné Irénke a Kertemből tálalva Facebook csoportban osztotta meg a fenséges dinnyelekvár receptjét.
“Ma ebéd mellett dinnyelekvárt is főztem. Hasonló, de sokkal olcsóbb, mint a sárgabarack… Jó állagú, sűrű lekvár lett. Még főzök majd nagyobb tételt is…-Ajándéknak karácsonykor igazi különlegesség.”
Dinnyelekvár hozzávalói
- 1 kg görögdinnye, fehér héja is,
- 1 citrom héja és húsa,
- kis citromsav,
- 1 dzsemfix,
- 3o dkg cukor.
Dinnyelekvár elkészítése
- a dinnye húsát és fehér héját feldaraboltam,
- kis vizet öntöttem alá,
- összefőztem,
- amikor már puha volt, leöntöttem a vizet,
- hozzáadtam a zselésítőt, a citromsavat és a cukrot,
- mixerrel pürésítettem,
- forrón üvegbe tettem,
- dunsztban hagytam kihűlni.
Nagyon köszönöm Pócza Csabáné Irénkének a kitűnő receptet!
Jó étvágyat!