Tagged: gríz

gríz, azaz a búzadara fontos konyhai alapanyag, amit sok desszerthez használhatunk, grízes sütemények receptje, grízes desszertek

sajtgombóc leves

Sajtgombóc leves receptje

A sajtgombóc leves nagyon finom, különleges és egyszerűen elkészíthető. Ünnepi alkalmakra is kiváló választás, biztos, hogy a család kedvence lesz. Sajtimádóknak kötelező elkészíteni. A sajtgombóc levesben az a különleges, hogy szakítunk a hagyományokkal és...

grízgaluska (daragaluska)

Tökéletes grízgaluska (daragaluska) receptje

A tökéletes grízgaluska vagy más néven daragaluska elkészítésébe sokaknak beletörik a bicskájuk. Tapasztalat is szükséges ahhoz, hogy pont jó legyen az állaga, ne essen szét, ugyanakkor ne legyen kemény sem. Olvasónk elárulja a titkot,...

Juhtúrós puliszka

Juhtúrós puliszka, ahogy Erdélyben készítik

Ami puliszka Erdélyben, az polenta az olaszoknál és a világ jónéhány táján. A sok főzős tévéműsornak köszönhetően igen kedvelt lett a hangzatos nevű polenta és sokan nem is tudják, hogy azonos az erdélyiek hagyományos...

bögrés grízes szelet

Bögrés grízes szelet receptje

A bögrés grízes szelet, csakúgy, ahogy a többi grízes sütemény is gyors és egyszerű. Nem szükséges hozzá még a mérleget sem elővenni, hisz egy bögrével az összes hozzávalót ki tudjuk mérni.  A gríz vagy...

tehéntúrós gombóc

Tehéntúrós gombóc receptje

Egy finom leves után nagyon jó desszert lehet egy finom gombóc. Tapasztalatom szerint a felnőttek és a gyerekek egyaránt szeretik. Már is itt a tehéntúrós gombóc receptje. A gombóc a hagyományos magyar konyha jellegzetes...

rántott tejbegríz recept

Rántott tejbegríz recept

A rántott tejbegríz talán kicsit furán hangzik elsőre. De ha már úgyis azt mondják, hogy mi magyarok mindent kirántunk, akkor próbáljuk ki ezt is. Aztán az első kóstolás után kiderül, érdemes-e időt pocsékolni a...