Category: Szószok, mártások, öntetek

Szószok, mártások, öntetek, édes és sós mártások, egyszerű szószok, mártások zöldségből, mártások gyümölcsből, édes öntetek,

besamelmártás

Besamelmártás, a sokoldalú fehérmártás elkészítése és felhasználása

A besamelmártás (béchamel) az egyik leguniverzálisabb mártás. A vajból, lisztből és fűszerekből álló szószt szokás fehérmártásnak is hívni, és igen sokoldalúan használható. A mediterrán konyhában nagyon gyakran előfordul, de szinte minden száraz étel lágyítható...

csicseriborsó krém

Csicseriborsókrém egyszerűen receptje – konzervből

Az arab világban hummuszként ismert csicseriborsópüré vagy csicseriborsókrém egyszerűen, gyorsan elkészíthető házilag is. Főleg, ha konzerv csicseriborsót használunk fel alapanyagként. Már mutatom is az egyszerű receptet, amivel fennséges csicseriborsókrém készíthető konzervből egyszerűen. Pócza Csabáné,...

cukkinikrém készítése

Cukkinikrém készítése egyszerűen

A cukkinikrém készítése szinte gyerekjáték. Egyszerű gyors, fűszeres, zamatos, és bármilyen kenyérhez, pékáruhoz vagy ropogtatnivalóhoz tökéletesen passzol. A recept egyszerű és gyors, a cukkinikrém kapós és gyorsan fogy. Nem mellesleg most azt is elmondom,...

fűszer paprika szósz tálban és fűszer paprikák

Bemutatkozik a fűszerpaprika sokszínűsége

A fűszerpaprika a világ egyik legkedveltebb fűszere, köszönhetően a sokszínűségének. A világ minden táján előszeretettel főznek vele, legyen szó csípős vagy édeskés ételekről. A chilipaprika, vagy másik nevén Capsicum annuum, az a fajta, amiből...