Category: Szószok, mártások, öntetek
Szószok, mártások, öntetek, édes és sós mártások, egyszerű szószok, mártások zöldségből, mártások gyümölcsből, édes öntetek,
A paradicsomszósz vagy paradicsommártás nagyon sokféleképpen készülhet. Szinte a világ minden részén ismerik, de mindenhol más ízesítéssel, más recept alapján készítik. Azt a változatot, amit mi magyarok kedvelünk, más országokban nem ismerik. A főtt...
Egresszósz vagy egresmártás nagyon finom és frissítő fogás. Jól lehűtve önmagában is kitűnő, de főtt húsok mellé is mennyei. Sajnos már nem is olyan egyszerű egrest beszerezni. Pedig 50 évvel ezelőtt minden falusi kertben...
A rebarbara chutney (csatni) pikáns, fűszeres szósz, ami nagyon jól illik sült húsok mellé. Különleges ízét a hozzáadott keleti fűszereknek köszönheti. Már mutatom is a kitűnő receptet. Mi a chutney (csatni) és mire használják?...
A pirított csirke szilvamártással egy szuper őszi fogás. A friss szilvából készített mártás szuper választás a csirkemellhez. Szinte érzem, ahogy zamatos szilva és pirosra sült csirkehús íze eggyé válik a számban és az összes...
Az otthoni pizzázás mindig jó kis buli. Főleg, ha a család apraja-napja bekapcsolódik a készítésbe, hisz a házi pizzatésztára a kicsik is imádják felrakni a feltéteket. Hátha még a pizzaszósz is házilag készül! Pizzaszósz...
A vanília sodó név talán egy kicsit flancosan hangzik és sokan valami nagyon bonyolult dologra gondolnak a hallatán. Pedig a sodó nem más, mint süteményekhez való, édes és melegen tálalt öntet. Elkészítése pedig egyáltalán...
Sóskamártás, sóskaszósz vagy sóskafőzelék, hívhatták bárhogy gyerekkoromban, én nem szerettem. Pedig alapvetően imádtam a főzelékeket, mártásokat és szószokat. Sőt az egyik kedvenc ételem a spenót volt. Persze nyersen imádtam a sóskát, na de mártásnak…...
Az olasz konyha kedvelt kiegészítője, a zöld fűszerekből készülő pesto egyre népszerűbb nálunk is. Olvasónk most azt mutatja meg, hogy készül nála a pesto petrezselyemből és azt is megmutatja, hogy használta fel. A pesto...