Category: Szószok

0

Citromkrém a Gasztroangyaltól

Nagyon meglepődnék, ha lenne olyan az országban, aki nem tudja ki az a Gasztroangyal. Abban pedig teljesen biztos vagyok, aki ezt a bejegyzést olvassa, annak nem ismeretlen a Gasztorangyal név és kapásból rá is...

  • 168
  •  
  • 16
  •  
  •  
0

Sós karamellöntet alaprecept

Mindig is imádtam a karamellt. Gyerekkoromban többnyire teát ittunk a reggelihez, de télen, ha fájt a torkom, akkor a karamellás tej volt a gyógyszer. Imádtam és emlékeim szerint igen sokat fájt a torkom. Szerencsére...

  • 173
  •  
  • 10
  •  
  •  
besamelmártás 0

Besamelmártás, a sokoldalú fehérmártás elkészítése

A besamelmártás (béchamel) az egyik leguniverzálisabb mártás. A vajból, lisztből és tejfölből álló szószt szokás fehérmártásnak is hívni, igen sokoldalúan használható. A mediterrán konyhában nagyon gyakran előfordul, de szinte minden száraz étel lágyítható vele. Hús...

csicseriborsó krém 0

Csicseriborsó krém egyszerűen

Az arab világban hummuszként ismert csicseriborsó krém egyszerűen, gyorsan elkészíthető házilag is. Főleg, ha konzerv csicseriborsót használunk fel alapanyagként. Pócza Csabáné, Irénke ünnepek utáni könnyű uzsonnája, a csicseriborsó krémes szendvics és gyümölcstea sokak fantáziáját...