Citromos sajttorta sós karamellöntettel – recept képpel

A citromos sajttorta sós karamellöntettel sütés nélküli édesség nevének kiejtésekor azonnal követelőzni kezdenek az ízlelőbimbóim, hogy mielőbb megdolgoztassam őket. Valljuk be, ez azért nem akkora nagy kihívás egy ilyen fenséges tortánál.

citromos sajttorta sós karamellöntettel

A sajttorták finomságukon felüli legfőbb erénye az, hogy nem kell sütni őket és mivel ízek összeéréséhez időre van szükség, akár előző nap elkészíthetjük. Tökéletes vendégváró finomság.

Citromos sajttorta sós karamellöntettel hozzávalói

  • 1 csomag győri édes zabfalatok őrölve,
  • 1-2 evőkanál vajjal,
  • 50 dkg mascarpone,
  • 1-2 evőkanál cukor,
  • 2 csomag zselatinfix,
  • 1/2 liter Maggi cukrászhab,
  • 1 db citrom leve és reszelt héja.

Citromos sajttorta sós karamellöntettel elkészítése

  • a kekszet és a vajat összedolgozzuk,
  • a kapcsos tortaforma alját kibéleljük a keksszel,
  • hűtőbe tesszük dermedni,
  • a mascarponéhoz adjuk a cukrot és habverővel jól kikeverjük,
  • 2 csomag zselatinfixet adunk hozzá,
  • majd beletesszük a cukrászhabot,
  • pár perc alatt az egészből kemény habot verünk,
  • a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét is gyorsan hozzákeverjük,
  • a már kemény keksz alapra kenjük, elsimítjuk,
  • 3-4 órán át hűtjük.

Ha citrom helyett más gyümölccsel készítjük, akkor felezzük a krémet, egyik felébe turmixolt epret-málnát-ribizlit-szedret teszünk, ezt tesszük a kekszalapra, rátesszük a maradék (fehér) krémet, és hűtjük.

Nagyon köszönjük Farkas Ancsának a kitűnő receptet!

Ez is érdekelhet

  • 137
  •  
  • 9
  •  
  •  
  • 137
  •  
  • 9
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − tizenegy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás