Budapest szelet – karajszeletek Budapest raguval

Budapest szelet vagy sertésszelet Budapest raguval igazán ízgazdag étel. A sertéskarajt füstölt szalonna, csirkemáj, gomba, zöldborsó és a fűszerek teszik változatosan izgalmassá. Különösen jól illik hozzá a burgonyfánk vagy a burgonya krokett.

budapest szelet

Budapest szelet

A budapest szelet vagy ahogy még hívni szokták sertéskaraj Budapest módra az ízletes ragujától lesz igazán fenséges. Bár kevés benne a paprika és a paradicsom, a lecsós ételek imádói is hamar a szívükbe zárják.

Hozzávalók

  • 4 szelet karaj csont nélkül,
  • 20 dkg csirkemáj,
  • 40 dkg gomba,
  • 20 dkg zöldborsó,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2 db tv paprika,
  • 2 db paradicsom,
  • étolaj,
  • őrölt bors,
  • pirospaprika,
  • só.
  • egy kevés liszt.

Elkészítése

  • a hússzeleteket kiklopfoljuk, érdemes a szélét picit bevagdosni, mert akkor nem kunkorodik fel sütés közben,
  • sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk,
  • kevés olajon pirosra sütjük,
  • közben megtisztítjuk a májat és a zöldségeket,
  • a hagymát, csirkemájat, paprikát, paradicsomot, gombát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk,
  • a szalonna zsírját kiolvasztjuk,
  • rátesszük a hagymát és üvegesre pirítjuk,
  • hozzáadjuk a gombát,
  • sózzuk, borsozzuk,
  • ha a leve elpárolgott, rátesszük csirkemájat és pár perc alatt átpirítjuk,
  • hozzáadjuk a zöldborsót, a paprikát és a paradicsomot,
  • megszórjuk pirospaprikával,
  • gyakori kevergetéssel készre pároljuk,
  • tálalásnál a ragut a húsra halmozzuk.

Köretként rizst, burgonyakrokettet vagy burgonyafánkot adunk hozzá. A fotón ez utóbbi látható, melynek receptjét itt éred el.

Nagyon köszönöm a fotót Mészáros Erzsébetnek!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 147
  • 9
  •  
  •  
  • 147
  •  
  • 9
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 + három =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás