Burgonyakrokett a fagyasztóba is

A burgonyakrokett, azaz a krumplikrokett az egyik legkedveltebb köret. Nagy előnye, hogy fagyasztható is. Ha épp van időnk elkészíthetjük és ha szükséges, csak előkapjuk a mélyhűtőből és már rakhatjuk is a forró olajba. Pár perc múlva pedig falatozhatja is a család.

 

burgonyakrokett

 

A legjobb burgonyakrokett belül puha, omlós, kívül ropogós. Önálló ételként is megállja a helyét pl. fokhagymás petrezselymes vagy kapros tejföllel tálalva. 
Főleg a mártásokkal készült húsok mellé kiváló köret. Jól illik a vadhúsokhoz vagy a vadashoz. Vegetáriánusok előszeretettel fogyasztják főzelékekhez feltétként. 

Mihály Klára olvasónk kihasználta az esős időszakot, amikor nem tudott a kertben kapirgálni. A korai kisebb burgonyákat hasznosította burgonyakrokett formájában.

“Mindig összeszaporodik az apróbb krumpli amiből minden tavasszal krokettet csinálok. Beteszem a fagyasztóba és apránként elfogy. Amikor szükség van rá, egyszerűen kiveszem  és fagyosan teszem az olajba.

Héjában megfőztem a krumplit, megpucoltam és összetörtem.

Hozzáadtam a hozzávalókat. Egy kiló krumplihoz 25 deka lisztet, egy tojást, egy kanál zsírt és egy kiskanál sót tettem.

Összedolgoztam, majd darabokra vágtam, mint a nudlihoz.

Zsemlemorzsával meghintett nyújtódeszkán kinyújtottam és darabokra vágtam.

Tálcákra helyezve, egymástól távol a fagyasztóba tettem.

Amikor megfagyott, zacskókba tettem.”

Tipp: A só mellé ízlés szerint egy fűszereket is tehetünk. Pl. jól illik hozzá a fehér bors vagy  apróra vágott petrezselyem.

Nagyon köszönjük Mihály Klárának!

További burgonyás ételek

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − öt =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás