Burgonyakrokett a fagyasztóba is

A burgonyakrokett, azaz a krumplikrokett az egyik legkedveltebb köret. Nagy előnye, hogy fagyasztható is. Ha épp van időnk elkészíthetjük és ha szükséges, csak előkapjuk a mélyhűtőből és már rakhatjuk is a forró olajba. Pár perc múlva pedig falatozhatja is a család.

burgonyakrokett

Burgonyakrokett

A legjobb burgonyakrokett belül puha, omlós, kívül ropogós. Önálló ételként is megállja a helyét pl. fokhagymás petrezselymes vagy kapros tejföllel tálalva.
Főleg a mártásokkal készült húsok mellé kiváló köret. Jól illik a vadhúsokhoz vagy a vadashoz. Vegetáriánusok előszeretettel fogyasztják főzelékekhez feltétként.

Mihály Klára olvasónk kihasználta az esős időszakot, amikor nem tudott a kertben kapirgálni. A korai kisebb burgonyákat hasznosította burgonyakrokett formájában.

„Mindig összeszaporodik az apróbb krumpli amiből minden tavasszal krokettet csinálok. Beteszem a fagyasztóba és apránként elfogy. Amikor szükség van rá, egyszerűen kiveszem  és fagyosan teszem az olajba.

Héjában megfőztem a krumplit, megpucoltam és összetörtem.

Hozzáadtam a hozzávalókat. Egy kiló krumplihoz 25 deka lisztet, egy tojást, egy kanál zsírt és egy kiskanál sót tettem.

Összedolgoztam, majd darabokra vágtam, mint a nudlihoz.

Zsemlemorzsával meghintett nyújtódeszkán kinyújtottam és darabokra vágtam.

Tálcákra helyezve, egymástól távol a fagyasztóba tettem.

Amikor megfagyott, zacskókba tettem.”

Tipp: A só mellé ízlés szerint egy fűszereket is tehetünk. Pl. jól illik hozzá a fehér bors vagy  apróra vágott petrezselyem.

Nagyon köszönjük Mihály Klárának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük