Tagged: gomba

gomba: egészséges és ízletes alapanyag, ami zöldséges és húsételekhez nagyon jól hasznosítható, gombás ételek receptje, főételek gombából

Medvehagyma, a fokhagyma ízű csodaszer gondozása és felhasználása

A medvehagyma (Allium irsium) napjaink egyik slágernövénye. A lombhullató erdőkben, főként a bükkösökben a medvehagyma húsos, zöld levelei a tavasz első hírnökei közé tartoznak. Összetéveszthetetlen aromája fokhagymára és hagymára emlékeztet. Sokoldalúan felhasználhatjuk, többek között...

gombás-tejszínes csirkeleves

Gombás-tejszínes csirkeleves receptje

Ahogy egy kis rutint szerez az ember a konyhában, rögtön elkezd kísérletezni. Nem ragaszkodik szigorúan az előírásokhoz, hanem bátran újragondolja a recepteket és család ízlésére igazítja. Illésné Nagy Mária az újságban olvasott gombás-tejszínes csirkeleves...

erdélyi sertéstokány

Erdélyi sertéstokány recept

Az erdélyi sertéstokány egyszerű, gyors és laktató étel. Rövid előkészítés után a főzési idő alatt semmi teendő nincs vele. Már csak szarvacska tésztát kell főzni mellé és már kész is a fenséges ebéd. Már...

Francia csirke tejszínesen, gombásan

Francia csirke, nemes egyszerűséggel csak így hívjuk az egyik legnagyobb családi kedvenc húsételt. Hogy miért francia? Fogalmam sincs. Talán a fűszerezéséről, a belekerülő kakukkfűről és fehérborról kapta a francia jelzőt. Ezt nem tudom, de...