Category: Házi és konyhai praktikák
Házi praktikák, praktikus ötletek az otthoni és kerti munkákhoz, alapvető tudnivalók, amik megkönnyítik a háztartási munkát, háztartási ötletek, Konyhai praktikák, konyhai kisokos, mennyiségek, alapfogalmak a konyhában, konyhai trükkök, praktikus fogások, főzési technikák
Az igazi karácsonyi készülődés nálam az adventi koszorú elkészítésével és az első adventi gyertya meggyújtásával veszi kezdetét. A természetes koszorú alap már elkészült a kert növényeiből, így jöhet az adventi koszorú alap feldíszítése. Adventi...
A közelgő adventre tekintettel indítok egy négy részes sorozatot, kezdve az adventi koszorú választás szempontjaitól egészen egy saját kezű adventi koszorú készítésig, amit időnként videókkal is segítek. Fogadd szeretettel az első részt! Adventi várakozás...
A linzertészta a piskóta mellett az egyik legfontosabb és leggyakoribb alaptészta, amit édes vagy sós sütemények készítésénél is használhatunk. A linzertészta alaprecept jól jön, ha neki állnánk valami egyszerű és finom süteménynek. Linzertészta alaprecept...
A liszt az egyik leggyakrabban használt alapélelmiszerünk. Belőle készülnek a kenyerek és egyéb pékáruk, a sütemények és rengeteg étel fontos összetevője. Magyarországon több mint 50 féle liszt kapható, ezek azonban nem feltétlenül helyettesíthetik egymást....
A kezdő háziasszonyok tapasztalat hiányában minden receptet pontosan követnek és szeretnek minden hozzávalót pontosan lemérni. A kis mennyiségek mérése gyakran gondot okoz, meg hát macerás is mindig előkapni a mérleget. Jól jön ilyenkor, ha...
A tészta világa gazdag és változatos, számos fajta létezik, melyek mindegyike egyedi ízzel és textúrával rendelkezik. Bármelyiket válasszuk is, a tésztára bármikor számíthatunk. Pillanatok alatt elkészíthetünk egy tésztás ételt és még elrontani sem lehet....
A fűszerek lefagyasztása egyszerű és igen hasznos tud lenni. Illésné Nagy Mária most elárulta, milyen trükköket alkalmazva biztosítja a nyár ízeit a hideg hónapokra. Fűszerek lefagyasztása „Tippek, trükkök, fortélyok….Figyelem!…. már most érdemes a télre...
Magam is a természetes növényvédő szerek és tápanyagok híve vagyok. Sinka Erika, a Zöld pagony „főkertésze” azonban teljesen tökéletesre fejlesztette ezek alkalmazását. Többszörös díjnyertes kertjében csak is természetes növényvédőszerek jutnak szerephez, csakis vegyszermentes alapanyagokat...
A levendula (Lavandula) egy rendkívül sokoldalú növény, amely évszázadok óta nagy népszerűségnek örvend. Gyönyörű lila virágai és kellemes illata miatt nemcsak a kertek kedvelt dísze, hanem számos területen hasznosítható is. Ez a mediterrán eredetű...
A besamelmártás (béchamel) az egyik leguniverzálisabb mártás. A vajból, lisztből és fűszerekből álló szószt szokás fehérmártásnak is hívni, és igen sokoldalúan használható. A mediterrán konyhában nagyon gyakran előfordul, de szinte minden száraz étel lágyítható...
A karácsonyi készülődés idején elég gyakran megmarad egy csomó tojásfehérje. Adódik a megoldás, hogy készítsünk habcsókot, habkarikát, pavlova tortát vagy gyümölcskenyeret. Olvasónk most egy újabb megoldást is mutat a megmaradt tojásfehérje hasznosítására. Nem kell...
Az ajándékozás többnyire nem egyszerű dolog. Kivéve, ha egy növényimádót szeretnénk meglepni valami számára kedves ajándékkal. Számukra növényekből sosem lehet túl sok. Akkor sem veszik zokon, ha évről évre ugyanolyan virág kerül a fa...
Adventi koszorú mézeskalácsból is készíthető. Magam még sose álltam neki, mert egy kicsit macerásnak tartom és szeretem, hogy az adventi koszorúm alapja örökzöldekből áll. Takács Ildikó olvasóm viszont évek óta készíti és most meg...
Gyerekkoromban úgy neveltek, hogy ételt nem dobunk ki. Anyukámnak is mindig volt egy jó ötlete a maradék étel újrahasznosítására. Magam is követem ezt az elvet, ezért is örültem, amikor az egyik olvasóm pástétom pörkölt...