Category: Gyümölcsös ételek

Gyümölcsös ételek, főételek gyümölcsből, mártások, szószok gyümölcsből, gyümölcsös receptek gyümölcstorták, gyümölcsös édességek, gyümölcslevesek

Gyümölcssajt készítése almából és lekvárokból

Gyümölcssajt készítés a gyümölcsök tartósításának egy módja, amit a 19. század végétől alkalmaztak. Legismertebb fajtája a birsből készülő birsalmasajt és a szilvából főzött szilvaíz. Mesterséges változata volt a Hitler-szalonna. Olvasónk zamatos almából és kész...

fekete szőlő leves tejszínhabbal tányéron

Fekete szőlő leves receptje

Fekete szőlő leves nem egy mindennapos gyümölcsleves. A pudingporral dúsított, szép sötét színű leves tetejére tejszínhab kerül, amit egy szem szőlővel is megkoronázhatunk. Fekete szőlő leves A gyümölcslevesek többségében darabos gyümölcsöket is találunk. A...

mézes, sütőtökös birslekvár üvegben

Mézes, sütőtökös birslekvár receptje

A sütőtökös birslekvár egy újabb csupa vitamin lekvár, ami az ősz kivételes ajándékából, a birsalmából készülhet. A mézzel és sütőtökkel készülő finom lekvár receptje elkészítésért kiált. Illésné Nagy Mária ajánlása: “NoSalty – ezt ettem...