Szőlősajt, az egészséges nassolnivaló

A szőlősajt nem egyszerűen csak egy kis édes nassolnivaló, sokkal több annál. A szőlő egyik legértékesebb részét, a szőlőmagot is tartalmazza, amelyben a legnagyobb arányban koncentrálódik a növény valamennyi jótékony összetevője.

 

szőlőlé, szőlősajt, szőlőmag

 

Baráth Rozália készítette az egészséges szőlősajtot. Most pedig el is árulja, hogy készítette.

“A képre nézve gondolom, érdekel benneteket mit kutyultam. Leírom, hogy csináltam az otelló szőlőből szőlősajtot. Természetesen magjával! 
Kb. 2-3 kg szőlőt megpároltam, majd hozzá kevertem 80 dkg cukrot. Míg el nem olvadt a cukor, lassú tűzön kevergettem.
Levet engedett, amit forrón tiszta forró üvegekbe szűrtem. Két liter finom sűrű szörp lett.

A maradványt, vagyis a magos héjat egy üveg tálcára öntöttem és feltettem a kályha tetejére száradni. Mára finom szőlősajt lett belőle ! 

 

szőlő mag, szőlősajt

 

Bár a szőlő gyümölcse, illetve a levele is rendkívül egészséges és finom, legértékesebb része mégis a szőlőmag, amelyben a legnagyobb arányban koncentrálódik a növény valamennyi jótékony összetevője. Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns hatású, így a rák kialakulásának megelőzésére alkalmas E-vitamint és oligomeric proanthocyanidin-t (OPC), valamint a sejtek egészséges működéséhez elengedhetetlen linolénsavat.

A szőlőmag ezen kívül hatékonyan alkalmazható az Alzheimer-kór esetén, valamint csökkenti a vérnyomást és az LDL koleszterin szintjét.”

Nagyon köszönjük Baráth Rozáliának a kitűnő ötletet!

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 38
  •  
  •  
  • 5
  •  
  •  
  • 38
  •  
  •  
  • 5
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 3 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás