Szőlősajt, az egészséges nassolnivaló

A szőlősajt nem egyszerűen csak egy kis édes nassolnivaló, sokkal több annál. A szőlő egyik legértékesebb részét, a szőlőmagot is tartalmazza, amelyben a legnagyobb arányban koncentrálódik a növény valamennyi jótékony összetevője.

szőlőlé, szőlősajt, szőlőmag

Szőlőmagos szőlősajt készítése

Baráth Rozália készítette az egészséges szőlősajtot. Most pedig el is árulja, mi a pontos receptje, hogy készítette a finomságot.

„A képre nézve gondolom, érdekel benneteket mit kutyultam. Leírom, hogy csináltam az otelló szőlőből szőlősajtot. Természetesen magjával! 
Kb. 2-3 kg szőlőt megpároltam, majd hozzá kevertem 80 dkg cukrot. Míg el nem olvadt a cukor, lassú tűzön kevergettem.
Levet engedett, amit forrón tiszta forró üvegekbe szűrtem. Két liter finom sűrű szörp lett.

A maradványt, vagyis a magos héjat egy üveg tálcára öntöttem és feltettem a kályha tetejére száradni. Mára finom szőlősajt lett belőle ! 

szőlő mag, szőlősajt

Bár a szőlő gyümölcse, illetve a levele is rendkívül egészséges és finom, legértékesebb része mégis a szőlőmag, amelyben a legnagyobb arányban koncentrálódik a növény valamennyi jótékony összetevője. Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns hatású, így a rák kialakulásának megelőzésére alkalmas E-vitamint és oligomeric proanthocyanidin-t (OPC), valamint a sejtek egészséges működéséhez elengedhetetlen linolénsavat.

A szőlőmag ezen kívül hatékonyan alkalmazható az Alzheimer-kór esetén, valamint csökkenti a vérnyomást és az LDL koleszterin szintjét.”

Nagyon köszönjük Baráth Rozáliának a kitűnő ötletet!

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük