Rántott cukkini gazdagon

A rántott zöldségek sem lesznek unalmasak, ha időnként egy kicsit megbolondítjuk valamivel a panírt. Rántott cukkini gazdagon nevet adtam a Sinka Erika által megosztott ételnek, mert a belekerülő füstölt sajt és magvak megdrágítják egy kicsit a finom zöldség ételt. Viszont ízletesebbé, tartalmasabbá  és laktatóbbá teszik és a kis plusz költség igazán megéri. 

rántott cukkini gazdagon

A cukkini nagyon sok oldalúan felhasználható olcsó zöldségféle. Olcsósága a növény igénytelenségének köszönhető. Szinte semmi gondozást nem igényel. Minden kert tulajdonost arra buzdítok, termesszen cukkinit.

Rántott cukkini gazdagon

Sinka Erika: “Az elmaradhatatlan rántott cukkini! 😋🥒🍽️🤣
Biztosan mindenkinek megvan a saját receptje, íme az enyém:
Szeletelem a cukkinit: a karikára vágás is nagyon jó, de azt a nagyobb cukkiniknál alkalmazom, olyankot a magházát az alma magozóval vágom ki és nagyon szép kör alakú luk lesz a közepén. Amennyiben kisebb a zöldségünk, akkor csak hosszában szeletelem. nekem a nagyon vékony jön be, olyankor olyan puha és olvadós a cukkini húsa, a panír pedig ropogós!.
Szóval szeletelem, sózom, áll a hűtőben…
Panírozás: lisztes rész + fokhagymapor, bors,
tojásos rész + tejszín + kevés mustár. esetleg
fokhagyma krém, ha a lisztbe nem tettünk!
zsemlemorzsás rész + reszelt füstölt sajt + apróra
vágott napraforgó mag + szezámmag.
Sütés…..
Jó étvágyat! 🥒🍽️😋”

Nagyon köszönjük Erikának a szuper ötletet!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

egy × 1 =