Kentucky csirke (KFC-s csirke) ranch szósszal

A Kentucky csirke vagy ahogy egyszerűen csak röviden mondjuk a KFC-s csirke igazi fogalommá vált Magyarországon is az utóbbi évtizedekben. Különleges fűszerezésének receptjét féltve őrzik. De most úgy tűnik vége a nagy titkolózásnak és otthon is elkészíthetjük a finom ropogós csirke darabokat.

kentucky csirke

„Kentucky /KFC/ csirke itthon készült 😍Isteni szerintünk ranch szósszal 👌” Ezekkel a szavakkal ajánlotta figyelmünkbe a különösen finom husi és a mellé való szósz receptjét Csalló Bükvics Diána.

Kentucky csirke otthoni elkészítése

A csirke részeket megtisztítottam. A mellet medalionra vágtam, a szárnyat ízekre szedtem. A hegyes részét én a kutyusoknak adtam, csak a másik kettőt használtam. A csirke combokat alsó és felső részre szedtem. A húsdarabokat megsóztam és elkészíttem a tempurát. Lisztet vízzel összekevertem, hogy palacsinta tészta állagú masszát kapjak, megsóztam. Ebbe a masszába áztatom a csirke részeket. A panírhoz kukorica liszt, darált kukorica pehelyhet kevertem össze, ami sóval, borssal, fokhagymával és cayenne borssal ízesítettem. Jól osszekevertem. A tempuraba áztatott csirke részeket ebbe bepaníroztam. Bő zsiardékban ropogósra sütöttem.

Ranch szósz készítése

2 dl írót használtam. Ha esetleg nem kapunk, akkor tejből is készíthetünk. 2dl tejbe fél citromot csavarva és 10 percet várva hasonlót kapunk. Az íróhoz majonézt, kevés mustárt, aprított petrezselymet, snidinget tettem, majd sóztam, borsoztam. Nekünk így egy kicsit savanyú volt, ezért megbolondítottam egy kis mézzel. Jó etvagyat!

Nagyon köszönjük a receptet Csalló Bükvics Diánának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük