Savanyú paprika télire

A savanyú paprika az egyik legegyszerűbben elrakható savanyúság. A hidegen készíthető felöntő levével bármilyen zöldségfélét elrakhatunk télire. A vegyes vágott savanyúsághoz is kitűnő, amibe a paprika is jól illik.

savanyú paprika

Savanyú paprika

Többféle paprika eltevési módról is írtam már itt a blogon. Mutattam, hogy készül a sült paprika télire,  ugyanezt sült kápia paprikával is. A káposztával töltött paprika szintén egy kitűnő savanyúság a hideg téli napokra. Kicsit más típusú, de ugyan olyan finom a paradicsompaprikából készülő paprikakrém.

Hozzávalók

  • 3 kg almapaprika (használhatunk cseresznye- vagy hegyes erős paprikát is, akár vegyesen, a kicsit érettebb, pirosodó is nagyon jó bele)
  • 1 l víz,
  • 5 teáskanál só,
  • 1 teáskanál szalicil,
  • 1 teáskanál borkén,
  • 1 teáskanál szódabikarbóna,
  • 5,5 dl 10 %-os ecet,
  • 30 dkg cukor,
  • 20-30 szem fekete bors,
  • mustármag ízlés szerint.

Elkészítése

  • alaposan kimossuk és csírátlanítjuk az üvegeket és a tetőket,
  • a paprikákat több vízben alaposan megmossuk,
  • figyeljünk, hogy csak ép, egészséges paprikát legyenek köztük,
  • a paprikák szárát levágjuk,
  • a hozzávalókból elkészítjük a savanyító felöntő levet,
  • a léhez az összes hozzávalót hozzáadjuk a hideg vízhez és alaposan összekeverjük a levet, hogy a cukor is elovadjon,
  • a paprikákat elrendezzük az üvegekben,
  • majd ráöntjük a levet, hogy ellepje a paprikákat,
  • celofánnal és az üvegtetőkkel légmentesre lezárjuk,
  • már mehetnek is a spájzba a többi savanyúság mellé.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

  1. Kövesdi Árpád szerint:

    Hány nap után élvezhető?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhat − nyolc =