Pikáns fügelekvár – olvasó ötletek

Pikáns fügelekvár készítéséhez hoztam olvasói ötleteket. Bár mutattam már, hogy készül a fenséges fügelekvár, de ha nálad is terem még a füge, akkor jól jöhet egy kicsit más recept.

pikáns fügelekvár

Pikáns fügelekvár – olvasói ötletek

Nem is annyira receptet hoztam most, hanem olvasói ötleteket, amelyek segíthetnek abban, hogy beinduljon a fantáziád és elkészíts egy pikáns fügelekvárt.

Illésné Nagy Mária: “Az idén megtáltosodott a fügebokromnem csak hatalmasra nőtt – és szépen termett minden évben, – de eddig már 15 kg termést takarítottam be!
Szeretjük frissen fogyasztva, raguként, süteménybe, salátába, desszertekbe, aszalva…. de sokféle variációban készítek dzsemet is belőle.
Rengeteg ízesítési lehetőség van, pl. fehér ill. vörösborral, rummal, rumpunccsal, balzsamecettel, chilivel, étcsokoládéval, fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal és lével, almával, szilvával, ringlóval is szoktam egybe főzni.

Most a legújabb amit kipróbáltam…bio reszelt narancshéjjal, a narancs húsával, facsart levével és házi, kandírozott narancshéjjal főztem össze, ízlés szerint édesítettem (ki cukorral, ki édesítőszerrel). Nagyszerű és különleges ízhatású lett, nagyon finom, ízletes dzsem.
Bátran ajánlom kipróbálásra, nem csak saját részre, akár gasztroajándékként is megállja a helyét 🍊🎁
Jó szorgoskodást, finom ízeket kívánok! 😊”

Tatai Zsuzsanna: “Nálunk is bőven termet, fűszeres lekvárt és enyhén csípős füszeres csatnit készítettem. Húsok mellé nagyon finom.”

Németh Anna: “Nem vagyok lekvár kedvelő,de azért készítek lekvárt, főleg a süteményekhez. Most főztem ki a megy lekvárt, megvártam hogy be érjen a japán birs. Minden lekvárba leszek belőle mert kellemesen savanyú és aromásabb lesz . Van fügém is, abba majd kicsit több japán birset teszek, hogy ne legyen nagyon édes.”

Tipp: Ha aggódj akkor sem, ha nem érik be a füge! Készíts fügebefőttet zöld fügéből.

Nagyon köszönöm az olvasói öteleteket!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 96
  • 7
  •  
  •  
  • 96
  •  
  • 7
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük