Patchwork sütemény

Patchwork sütemény különleges színét és ízvilágát a hozzákevert háromféle pudingpor adja. A pudingokat nem kell megfőzni, elég a port egyszerűen csak hozzákeverni a masszához.

patchwork sütemény

„Könnyű elkészíteni ezt a pofonegyszerű, mégis mutatós süteményt. A tészta állaga a piskótáéhoz hasonló, kicsit sűrűbb, vajjal készített. Jó szívvel ajánlom!” – Szól Illésné Nagy Mária ajánlója.

Patchwork sütemény – (42 cm x 29 cm x 7 cm méretű tepsihez)

Hozzávalók

  • 4 tojás,
  • 25 dkg vaj,
  • 25 dkg kristálycukor (nádcukor),
  • 1 kis poharas tejföl (17,5 dkg),
  • csipet só,
  • 25 dkg liszt,
  • 1/2 tasak sütőpor,
  • 1 vanília pudingpor (főzős),
  • 1 puncs pudingpor (főzős),
  • 1 csokoládé ízű pudingpor (főzős).

Elkészítése

  • a tojásokat különválasztjuk,
  • a sárgáját habosra keverjük cukorral,
  • majd hozzáadjuk a sót, vajat, tejfölt,
  • a lisztet elvegyítjük a sütőporral, a masszához keverjük,
  • a fehérjéket keményre verjük, beleforgatjuka,
  • a masszát 3 felé osztjuk,
  • mindenegyik masszaadaghoz hozzákeverünk egy csomag pudingport, így lesz egy puncs, egy vanília és egy csokoládépudingos masszánk,
  • ezután egy tepsit kivajazunk, liszttel megszórjuk,
  • egy evőkanál segítségével, egymás mellé, váltakozva beleszaggatjuk a 3 féle tésztát.


180 fokon sütjük, akkor kész, ha körben elválik a tepsi oldalától. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha megsült, a tetejére készíthetünk ízesített mázat. kb. 8 dkg porcukrot annyi citromlével (vagy narancs, rum…stb) keverjünk ki, hogy sűrű, de folyékony állagú masszát kapjunk. Ezt ízlés, tetszés szerint csorgassuk a tészta tetejére. A még meleg tésztán hamar megköt, megkeményedik a máz.

Egyszerű, finom, elronthatatlan sütemény 😉
Jó sütögetést kívánok!

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük