Dióformájú süti receptje

Dióformájú süti már csak az emlékeimben él. Gyerekkoromban előfordult néha, hogy ez készült az ünnepekre. Aztán mára valahogy teljesen elmaradt a családi repertoárból. Sőt már a hozzá szükséges forma sincs meg. Most egyik olvasónk juttatta az eszembe és hozta el a receptjét. 

dióformájú süti

Kovácsné Ékes Edit ajánlása: “Nálam “megérett” idén az első dió. Speciális sütőformában kell a tésztát elkészíteni, majd a kisült tésztát krémmel összeragasztani. Kicsit macerás, de nagyon finom.”

Dióformájú süti hozzávalói

Tészta:

  • 30 dkg liszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 15 dkg porcukor,
  • 12 dkg darált dió,
  • 1 evőkanál holland kakaó

Krém:

  • 13 dkg cukor,
  • 1 tojás,
  • 10 dkg darált dió,
  • 13 dkg vaj,
  • egy pici rum.

Elkészítése

  • a tészta hozzávalóit összedolgozzuk,
  • a formákba nyomjuk,
  • közepesen meleg sütőben megsütjük,
  • a krémhez a cukrot a tojással gőz fölött habverővel krémmé verjük,
  • amikor kihűlt beletesszük a darált diót, a vajat és a rumot,
  • a kihűlt sütiket megtöltjük a krémmel.

Jó étvágyat!

Nagyon köszönjük a receptet Kovácsné Ékes Editnek!

+2 Tipp:

Székelyhidiné Ujházi Judit tippje, hogy finomabb legyen: “Még egy kis mandula aroma sem árt bele. Mindenki szereti nálunk is, csak egy kis munka van vele.”

Kettős Tímea: “Én főzött mandulakrémmel töltöm, és hogy hamar kész legyek nem teszem formába a tésztát, simán 2 lapot sütök, amit megtöltök. Nyami…..de finom, ha megpuhul! Karácsony nincs nálunk e nélkül!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

hat + három =