Reform almás pite Vali módra

Sokan úgy tartják, hogy nagyanyáink süteményeinél nincsenek jobbak. Mások viszont mindig az újdonságokat keresik. A reform almás pite a tésztától különleges, hisz nem csupán fehér lisztből készül. Egyszerű és gyors recept, amelyhez még a mérleget sem kell elővenni és nagyon finom süteményt eredményez. 

reform almás pite

Reform almás pite hozzávalói

A receptben megadott mennyiségből egy gáztepsire való finom sütemény lesz. A bögre, amit az alapanyagok méréséhez használunk 2,5 dl-es.

Tésztához

  • 1 bögre fehér liszt,
  • 1 bögre teljes kiőrlésű liszt,
  • 1 bögre darált zabpehely,
  • 2 tojás,
  • 1 sütőpor,
  • 9 evőkanál cukor (én barnát használtam)
  • 25 dkg margarin,
  • 2 kanál zsír,
  • a citrom reszelt héja,
  • kis tej, ha szükséges.

Töltelék

  • 1 kg, vagy ízlés szerinti mennyiségű alma,
  • kb. 3 evőkanál méz,
  • fahéj.

Tetejére

  • egy tojássárgája,
  • barnacukor

Elkészítése

  • a tészta hozzávalóit összegyúrom, ha szükséges egy pici tejet adok hozzá, hogy összeálljon,
  • az almát meghámozom, felkockázom, (jó nagy tál almát használok, nem szoktam mérni),
  • pici mézzel (kb. 3 kanál) megpárolom,
  • teszek rá fahéjat,
  • botmixerrel picit össze töröm,
  • a tésztát két részre osztom,
  • az egyik részt kinyújtom és a tepsibe terítem,
  • rárakom a tölteléket,
  • ráterítem a tészta másik felét,
  • villával megszurkálom,
  • tojássárgával megkenem,
  • pici barna cukorral megszórom,
  • közepes lángon megsütöm,
  • porcukorral is megszórhatjuk.

Nagyon köszönöm a receptet Turánné Szolnoki Valériának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenkilenc − hét =