Category: Tartósítás, befőzés

Tartósítás, befőzés, zöldségek és gyümölcsök tartósítása, gyümölcsök befőzése, raktározás télire, befőzési praktikák, receptek befőzéshez, savanyításhoz, szárítás, aszalás

házi kubu alapanyagai a friss gyümölcsök

Házi kubu recept – az egészséges vitaminbomba készítése házilag

A  házi kubu csupa friss hozzávalóból készül. Az alapanyagokban található vitaminok megmaradnak benne, hisz a gyümölcsök és zöldségek nagyrésze nyersen kerül bele. A csodálatos vitaminbomba egyszerű recept alapján, gyorsan készül és legalább ugyanolyan gyorsan...

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 6
  •  
  •  
Bougainvillea limonádé receptje

Bougainvillea limonádé – hűsítő immunerősítő

A bougainvillea limonádé igazi különleges üdítőital. Jól lehűtve és ráadásul immunerősítő hatása is van. Spanyolországban élő olvasónk rendszeresen készíti és most megosztotta velünk a színes murvafürt virágokból készülő limonádé receptjét is.   Bougainvillea limonádé Spanyolországban...

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 6
  •  
  •  
legjobb lekvár receptek

Eperfa dzsem készítése

Gyerekkoromban a napközi udvarán állt egy hatalmas eperfa. Minden évben alig győztük kivárni, hogy beérjenek a zamatos gyümölcsök és majszolhassuk végre. Otthon persze nem örültek a maszatos ruhánknak és annak sem, hogy miután teleettük...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 239
  • 5
  •  
  •  
csipkebogyó lekvár

Csipkebogyó lekvár (hecsedli) készítése

A csipkebogyó lekvár vagy népies nevén a hecsedli nagyon finom és C vitaminban gazdag finomság. Elkészítése azonban nem egy leányálom. Nagyon macerás az előkészítése is és hosszan kell főzni is. Csak erős idegzetűeknek ajánlott....

Köszönöm a megosztásokat!
  • 539
  • 14
  •  
  •  
céklás almalé

Rostos céklás almalé – vitamimbomba a javából

Rostos céklás almalé igazi vitamimbomba, amelyet még a legfinnyásabb gyerekek is örömmel fogyasztanak. Az alma és a cékla vitaminjait és ízhatásait összekombinálva egy különlegesen finom, egészséges és vitaminokkal teli üdítőital jön létre. A cékla (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. conditiva),...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 173
  • 17
  •  
  •  
a napfény íze - vegyes gyümölcslekvár

A napfény íze – mindent bele gyümölcslekvár

A napfény íze nevet adta Sinka Erika a speciálisan ízesített, többféle gyümölcsből készülő vegyes gyümölcslekvárjának. Nagyon találó a név. Valóban benne van a nap minden sugara, amivel a vegyszermentesen gondozott zamatos gyümölcsök beértek. El...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 105
  • 11
  •  
  •  
Zöldparadicsom télire

Zöldparadicsom télire – savanyúság a be nem érő paradicsomokból

Nagyanyáink nem éltek olyan pazarló életet mint mi. Nem dobtak ki ételt, sőt a be nem érő paradicsomok felhasználási módját is kitalálták. A zöldparadicsom télire kitűnő savanyúság lehet. Gyerekkoromban ez volt a kedvencem, Anyukám...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 1.8K
  • 682
  •  
  •  
pikáns lekvárok

Pikáns lekvárok – olvasó praktikák a különleges ízekhez

Időnként érdemes egy kicsit kísérletezni és új ízeket kipróbálni a lekvárok terén is. Az ízesítéshez sok minden bevethető. Pikáns lekvárok receptötletét hoztam az olvasóktól. Pikáns lekvárok az olvasóktól Már eddig is osztottam meg néhány...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 173
  • 11
  •  
  •  
Bazsalikomos paradicsomlekvár

Bazsalikomos paradicsomlekvár

Bazsalikomos paradicsomlekvár az olaszos ízek kedvelőinek kamrájából nem hiányozhat. Főleg, ha a paradicsom is megterem a kertben. Egyszerű és nagyszerű a recept és kitűnő a végeredmény. Bazsalikomos paradicsomlekvár Kovács Katalin készítette a különleges paradicsomlekvárt,...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 103
  • 8
  •  
  •  
ecetes szilva

Ecetes szilva – kitűnő savanyúság télire

Gyümölcsöket többnyire lekvár vagy befőtt formájában teszünk el télire vagy alkoholos italként végzik. Az ecetes szilva egy üdítő kivétel, amit már nagyanyáink is gyakran készítettek. Olvasónk megmutatta, hogy készítte Ő a régi recept alapján....

Köszönöm a megosztásokat!
  • 258
  • 136
  •  
  •  

Savanyú paprika télire

A savanyú paprika az egyik legegyszerűbben elrakható savanyúság. A hidegen készíthető felöntő levével bármilyen zöldségfélét elrakhatunk télire. A vegyes vágott savanyúsághoz is kitűnő, amibe a paprika is jól illik. Savanyú paprika Többféle paprika eltevési...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 776
  • 24
  •  
  •  
fügelekvár

Fenséges fügelekvár egyszerűen

A fügelekvár készítés az egyik legjobb dolog, ami a fügével történhet. Az ízletes, zamatos lekvár kenyérre kenve is fenséges, de akár süteményekhez is felhasználhatjuk.  A füge az egyik legősibb kultúrnövény, eredeti hazája Kis-Ázsia, Szíria,...

Köszönöm a megosztásokat!
  • 193
  • 28
  •  
  •  
metélőpetrezselyem

Fűszernövény tartósítás – bevált házi módszerek

A nyár az ínyenceknek igazi kánaán, elég csak kimenni a kertbe vagy az erkélyre és már csipegethetünk egy kis friss, zamatos fűszert. A fűszernövény tartósítás nem ördöngösség, már is mutatom a legjobb módszereket! Fűszernövény...

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 9
  •  
  •