Category: Tartósítás, befőzés
Cukrozott szilva nyersen eltéve befőttként is finom. Ha valami különlegesre vágyunk és nem elégszünk meg a napon aszalt szilvával, készítsünk szilva befőttet főzés nélkül! Már mutatom is az egyszerű receptet. A szilva igazán sokoldalú...
Nagy mulasztásomat törlesztem most, amikor a befőzési kisokos és a házi savanyúságok gyűjteménye után ételízesítők, krémek és szószok télire való eltevéséhez mutatok ötleteket. Ételízesítők, krémek és szószok télire A fűszernövények raktározása egyre aktuálisabb feladattá...
A házi vödrös uborka vagy hordós csemegeuborka hatalmas találmány. Az egyszerű receptű, hidegen készülő és nagyon finom dobálós savanyúság pár nap alatt elkészül. Igaz gyorsan fogy, de mivel nagy vödörrel készül egyszerre, sokáig tart....
Egy jó házi lekvár igen sokoldalúan használható. A boltban kapható, többnyire gyümölcsöt csak nyomokban tartalmazó lekvár a nyomába sem ér az otthon készítettnek. Elég csak kimondani, őszibarack-banán lekvár alkoholosan és máris csorog a nyálunk....
Sült kápia paprika télire készítése kitűnő ötlet: most csupán egy kis munka, télen pedig csak elő kell kapni a polcról és már élvezhetjük is a nyár ízeit. Illésné Nagy Mária küldte a szuper receptet:...
A nyár kedvenc gyümölcsei, a dinnyék is alkalmasak arra, hogy befőtt váljon belőlük. A görög- és sárgadinnye befőtt receptje egyaránt egyszerű, érdemes a nyár ízeit ilyen módon is konzerválni télire. Görög- és sárgadinnye befőtt...
Kevesen tudják, hogy a füge zamatos termésén túl a levelei is hasznosíthatók. Már pedig a fügefalevél szörp nyáron kellemes hűsítő, míg télen a nyár ízeit varázsolja az asztalra. Már mutatom is az egyszerű hozzávalókból...
A házi vegeta vagy delikát nagyon jó alternatíva a boltban vásárolható vegyes ételízesítő helyett. A nagyüzemben előállított készítmények tele vannak mindenféle mesterséges ízfokozókkal és adalékanyagokkal. Miért is választanánk azt, amikor a házi vegeta vagy...