Eperpudingos piskótatekercs

Az eperpudingos piskótatekercs nagyon mutatós finomság. Az egyszerű piskótához nagyon jól illik a savanykás epres töltelék, főleg, ha friss epret is kínálunk hozzá.

Eperpudingos piskótatekercs

Piskótatekercs elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt,
  • 5 dkg rétesliszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 25 dkg cukor,
  • 6 tojás,
  • 1 dl olaj,
  • 1 dl tej.

Elkészítése:

  • a tojásokat szétválasztjuk,
  • a liszteket, a többi hozzávalókat kimérjük,
  • a 6 tojás sárgáját a cukor felével habosra keverjük,
  • hozzáadjuk a tejet, olajat, elkeverjük,
  • a kimért liszteket a sütőporral elkeverjük, adagokban, szitálva a tojásos keverékhez adjuk,
  • a tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre verjük,
  • apránként óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába,
  • A tepsi aljátolajjal kikenjük, lisztezzük,
  • beletöltjük a masszát,
  • eligazítjuk a tetejét,
  • 180 fokon, 10 percig, majd 165 fokon 20-25 percig sütjük,
  • kicsit várunk, hogy hűljön a piskóta,
  • majd a tésztát konyharuhára borítjuk,
  • megkenjük az eperpudinggal,
  • a piskótát a konyharuha segítségével feltekerjük,
  • hagyjuk kihűlni.

Eperpudingos piskótatekercs tölteléke

Hozzávalók:

  • 1 csomag eperpuding,
  • 4 dl tej,
  • 15 dkg vaj vagy margarin,
  • 15 dkg porcukor,
  • 30-40 dkg friss eper.

Elkészítése:

  • a pudingport megfőzzük 4 dl tejben,
  • lehűtjük,
  • hozzáadjuk a vajat vagy margarint,
  • hozzáadjuk porcukrot,
  • hozzáadjuk megmosott, jól lecsepegtetett és apróbb darabokra vágott friss epret.

Eperpudingos piskótatekercs

Azonnal fogyaszthatjuk, de jót tesz neki, ha hűtőben áll pár órát, hogy összeálljanak az ízek.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Bedi Istvánnénak!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 193
  • 6
  •  
  •  
  • 193
  •  
  • 6
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + tíz =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás