Eperpudingos piskótatekercs

Az eperpudingos piskótatekercs nagyon mutatós finomság. Az egyszerű piskótához nagyon jól illik a savanykás epres töltelék, főleg, ha friss epret is kínálunk hozzá.

Eperpudingos piskótatekercs

Piskótatekercs elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt,
  • 5 dkg rétesliszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 25 dkg cukor,
  • 6 tojás,
  • 1 dl olaj,
  • 1 dl tej.

Elkészítése:

  • a tojásokat szétválasztjuk,
  • a liszteket, a többi hozzávalókat kimérjük,
  • a 6 tojás sárgáját a cukor felével habosra keverjük,
  • hozzáadjuk a tejet, olajat, elkeverjük,
  • a kimért liszteket a sütőporral elkeverjük, adagokban, szitálva a tojásos keverékhez adjuk,
  • a tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre verjük,
  • apránként óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába,
  • A tepsi aljátolajjal kikenjük, lisztezzük,
  • beletöltjük a masszát,
  • eligazítjuk a tetejét,
  • 180 fokon, 10 percig, majd 165 fokon 20-25 percig sütjük,
  • kicsit várunk, hogy hűljön a piskóta,
  • majd a tésztát konyharuhára borítjuk,
  • megkenjük az eperpudinggal,
  • a piskótát a konyharuha segítségével feltekerjük,
  • hagyjuk kihűlni.

Eperpudingos piskótatekercs tölteléke

Hozzávalók:

  • 1 csomag eperpuding,
  • 4 dl tej,
  • 15 dkg vaj vagy margarin,
  • 15 dkg porcukor,
  • 30-40 dkg friss eper.

Elkészítése:

  • a pudingport megfőzzük 4 dl tejben,
  • lehűtjük,
  • hozzáadjuk a vajat vagy margarint,
  • hozzáadjuk porcukrot,
  • hozzáadjuk megmosott, jól lecsepegtetett és apróbb darabokra vágott friss epret.

Eperpudingos piskótatekercs

Azonnal fogyaszthatjuk, de jót tesz neki, ha hűtőben áll pár órát, hogy összeálljanak az ízek.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Bedi Istvánnénak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük