Eperpudingos piskótatekercs
Az eperpudingos piskótatekercs nagyon mutatós finomság. Az egyszerű piskótához nagyon jól illik a savanykás epres töltelék, főleg, ha friss epret is kínálunk hozzá.
Piskótatekercs elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt,
- 5 dkg rétesliszt,
- 1 csomag sütőpor,
- 25 dkg cukor,
- 6 tojás,
- 1 dl olaj,
- 1 dl tej.
Elkészítése:
- a tojásokat szétválasztjuk,
- a liszteket, a többi hozzávalókat kimérjük,
- a 6 tojás sárgáját a cukor felével habosra keverjük,
- hozzáadjuk a tejet, olajat, elkeverjük,
- a kimért liszteket a sütőporral elkeverjük, adagokban, szitálva a tojásos keverékhez adjuk,
- a tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre verjük,
- apránként óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába,
- A tepsi aljátolajjal kikenjük, lisztezzük,
- beletöltjük a masszát,
- eligazítjuk a tetejét,
- 180 fokon, 10 percig, majd 165 fokon 20-25 percig sütjük,
- kicsit várunk, hogy hűljön a piskóta,
- majd a tésztát konyharuhára borítjuk,
- megkenjük az eperpudinggal,
- a piskótát a konyharuha segítségével feltekerjük,
- hagyjuk kihűlni.
Eperpudingos piskótatekercs tölteléke
Hozzávalók:
- 1 csomag eperpuding,
- 4 dl tej,
- 15 dkg vaj vagy margarin,
- 15 dkg porcukor,
- 30-40 dkg friss eper.
Elkészítése:
- a pudingport megfőzzük 4 dl tejben,
- lehűtjük,
- hozzáadjuk a vajat vagy margarint,
- hozzáadjuk porcukrot,
- hozzáadjuk megmosott, jól lecsepegtetett és apróbb darabokra vágott friss epret.
Azonnal fogyaszthatjuk, de jót tesz neki, ha hűtőben áll pár órát, hogy összeálljanak az ízek.
Nagyon köszönjük a szuper receptet Bedi Istvánnénak!