Bevált piskóta recept: tortához is kitűnő

Egy bevált piskóta recept mindenkor jól jön, vendégvárás vagy családi ünnepek előtt különösen. Illésné Nagy Mária receptjeiben sosem kell csalódni, biztos vagyok benne, hogy az általa leírt piskóta recept is sokaknak kedvére lesz.

bevált piskóta recept

Illésné Nagy Mária így ajánlotta a receptet: “Mindenkinek van egy bevált receptje amit készít és sokféle “legjobb” változata létezik. Én is sokfélét kipróbáltam már, nálam ez vált be 🙂

Bevált piskóta recept tortához is

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt,
  • 5 dkg rétesliszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 25 dkg cukor,
  • 6 tojás,
  • 1 dl olaj,
  • 1 dl tej.

Tökéletes piskóta elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk, a liszteket, a többi hozzávalókat kimérjük.
A 6 tojás sárgáját a cukor felével habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, olajat, elkeverjük.
A kimért liszteket a sütőporral elkeverjük, adagokban, szitálva a tojásos keverékhez adjuk.
A tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre verjük és apránként hozzákeverjük, óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába..
Kapcsos tortaformának az alját (!) olajjal kikenjük, lisztezzük, beletöltjük a masszát, eligazítjuk a tetejét.
180 fokon, 10 percig, majd 165 fokon 20-25 percig sütjük. A sütőformában hagyjuk kihűlni.

Azért kedvelem, mert nem száraz, nem gumis állagú, torták készítéséhez tökéletesen jó.

Jó sütögetést kívánok! 🙂

Tipp: ha kakaós piskótát szeretnénk készíteni, 5 dkg natúr kakaóport keverjünk a liszthez.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Illésné Nagy Máriának.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

öt − egy =