Karamellás sajttorta egyszerűen

A karamellás sajttorta Sinka Erikáéknál készült, de ezúttal nem Erika, hanem a fiai voltak a cukrászok és a fotóriporterek. Az egyszerű torta gyorsan készül és gyorsan fogy.

sajttorta

A karamellás sütemények nekem is a gyengéim. Sőt azt is mondhatom, hogy minden, ami karamellás. Kezdve attól, hogy a szörpöket, így pédául a mentás szörpöt is, majd a gyümölcsszószokat, mint pl. a dupla gyümölcsös epres öntet. vagy a lilakáposzta salátát mind cukor karamellizálásával kezdem.

A sütemények közül nagy kedvencem a dupla karemellás szelet és a citromos sajttorta sós karamell öntettel. És akkor el is érkeztünk a lényeghez. A karamellhez nem kell nekem semmi más körítés, magában is imádom, úgy, ahogy van. Még a sós karamellát is szívesen nyalogatom.

Most már ideje rátérni a világ legfinomabb  sajttortájára.

A “Világ legfinomabb sajttortája”… ahogy a gyermekeim készítik …

Karamellás sajttorta

Hozzávalók a keksz réteghez

  • 200 g aprított vajaskeksz,
  • 95g olvasztott vaj,
  • 28 g cukor, de elhagyható, keksztől függ

Krémhez

  • 500 g krémsajt (Mascarpone),
  • 74 g cukor,
  • 11 g liszt,
  • 2 egész tojás.

Karemell öntet

  • 300 g tejkaramella,
  • 111 ml sűrített tej.

Elkészítése

  • a keksz alapot összedolgozzuk,
  • tortaformára rakjuk,
  • a krém hozzávalóit összekeverjük,
  • a keksz rétegre rakjuk,
  • a tejkaramellát és a sűrített tejet gőz fölött összemelegítjük, (nekünk nem volt itthon súrített tej, ezért habtejszínnel készítették a srácok, csak úgy érzésre),
  • a karamellát a tetejére rakjuk,
  •  190 fokon kb 30-40 percig, gőz fölött megsütjük.

Tipp: Ha nincsen annyi Mascarpone, akkor fele-fele arányban lehet Philadelphia krémsajttal pótolni! 😘

Nagyon köszönjük a receptet Sinka Erikának és fiainak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük