Dupla gyümölcsös öntet fagyihoz, gombóchoz, sütihez

A dupla gyümölcsös öntet garantáltan elnyeri a család minden tagjának tetszését. A sokoldalúan hasznosítható öntet a gyümölcs szezonban kihagyhatatlan, főleg savanyú gyümölcsökből finom. Leggyakrabban fagyihoz, palacsintához, gombóchoz, sütihez vagy pohárkrémként  tálalom. Bármihez adhatjuk, akár egy egyszerű joghurtot vagy egy szimpla piskótát is feldobhatunk vele.    

 

Dupla gyümölcsös öntet

 

Dupla gyümölcsös öntet hozzávalói

  • cukor,
  • gyümölcs (főleg a savanyú gyümölcsök jók hozzá),
  • citrom,
  • esetleg fahéj,
  • menta, citromfű ízlés szerint,
  • esetleg pirított mandulaszelet

Dupla gyümölcsös öntet elkészítése

  • az öntetet érzésre készítem, nem tudok mennyiséget mondani,
  • egy lábosba cukrot teszek, hogy az alját teljesen ellepje,
  • ritka kevergetéssel hagyom, hogy világos barnára karamellizálódjon,
  • beleöntöm a gyümölcs felét,
  • egy fél citrom levét ráfacsarom,
  • folyós karamell a hideg gyümölcs hatására megszilárdul, de ettől nem kell megijedni attól, ez csak átmeneti állapot, ahogy tovább főzzük, a meleg hatására ismét felolvad majd,
  • tehetünk bele fahéjat, vagy mentát, citromfüvet, de ezek nélkül is nagyon finom,
  • főzzük még pár percig,
  • majd vegyük le a tűzről és tegyük bele a gyümölcs másik felét,
  • ezzel nem kell főzni,
  • attól dupla gyümölcsös, hogy a gyümölcsök fele elfőtt, az utólag belerakott pedig a frissesség érzetét kelti,
  • tálalásnál megbolondíthatjuk egy-két menta vagy citromfű levéllel,
  • jól illik hozzá a pirított mandula szelet is.

+1 Tipp: Vegyes gyümölcsből is készülhet és akár fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk, ilyenkor fagyottan mehet a karamellre.

 

Egy kedvenc felhasználási lehetőség

Könnyű túrógombóc duplaepres eperöntettel

 

És most jutott eszembe, hogy a másik kedvencem receptjét, az 5 perc alatt kész mikrós kakaós süti még le sem írtam. Hát igyekszem majd belehúzni!

  • 40
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •  
  • 40
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 × 5 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás