Category: Kisokos

Kisokos: egy-egy témában készített, átfogó, mindenre kiterjedő tudásanyag egy bejegyzésbe foglalva. A téma további megismerését hasznos tartalmakat tartalmazó helyekre való hivatkozás segíti.

mézeskalács kisokos

Mézeskalács kisokos az őskortól a sütésen át a díszítésig

A mézeskalács kisokos készítésével arra vállalkozom, hogy mindent elmesélek az édes sütemény eredetéről, készítésének fortélyairól és díszítésének praktikáiról. Tarts velem egy tartalmas ízutazásra a mézeskalács körül! Mézeskalács kisokos Napjainkban a karácsonyi ünnepek elmaradhatatlan kelléke a mézeskalács....

muskátli

Muskátli kisokos – a muskátli gondozásától a felhasználásáig

A muskátli kisokos megalkotásával egy megkezdett hagyományt folytatok. Mindent összefoglaltam egy bejegyzésben a muskátlikról. Többek közt olyan témákat érintek, mint a legkedveltebb muskátli fajták, muskátli gondozása, teleltetése, szaporítása, virágoztatása és sokoldalú felhasználása. Muskátli kisokos...

télikertben való teleltetés

Teleltetési kisokos – növények téli gondozása

A teleltetés és növényeink téli gondozása egyre gyakrabban előtérbe kerül ahogy hűvösödik az idő. A balkonnövények teleltetésének kezdete azonban nem köthető egy fix dátumhoz. Azon túl, hogy az egyes növényfajták hidegtűrő képessége is eltérő,...

piros kaktusz

Kaktusz kisokos – gondozási tanácsok egy helyen

A pozsgás növények vagy rövidebben a pozsgások gondozása pofon egyszerű. A szukkulensek a növények többségével ellentétben azt díjazzák, ha minél ritkábban foglalkozunk velük. Persze nem kell teljes távolságtartásra gondolni. Nyugodtan gyönyörködjünk bennük naponta többször...

zöld fűszernövények

Fűszernövény kisokos – a magvetéstől a felhasználásig

Nyáron tobzódunk a fenséges ízekben. A kert és a balkon fűszernövényei magukba szippantják az éltető napsugarakat és illatok és ízek formájában adják tovább nekünk. Fűszernövény kisokos összeállításával szeretném segíteni a saját fűszerkert kialakítását az...

legjobb lekvár receptek

Befőzési kisokos – egyszerű receptekkel és praktikákkal

Kár lenne a kertben megtermett gyümölcsöket veszni hagyni, érdemes befőzni, tartósítani a téli hónapokra. Befőtt, lekvár, szörp, likőr és savanyúság is készülhet belőlük. Befőzési kisokos címmel egy befőzéssel kapcsolatos összefoglalót hoztam egyszerű receptekkel és...