Category: Húsételek

Húsételek, húsból készült ételek receptje, fehér húsok, vörös húsok, ételek húsból, főételek húsból, disznóhús, csirkehús, csirkemell, feltétek, egytál ételek, sült húsok, rántott húsok

Csirkecomb savanyúkáposzta ágyon

Csirkecomb savanyú káposzta ágyon

A csirkecomb savanyú káposzta ágyon nemcsak a finomsága miatt népszerű. Igen egyszerű az elkészítése, tulajdonképpen csak elő kell készíteni, berakni a sütőbe és az egyre inkább terjengő finom illatot szaglászva várni, hogy a sütő...

Köszönöm a megosztásokat!
finom sült hús

Finom sertéssült – egyben sült sertéscomb

A finom sertéssült az egyik nagy kedvencem. A bepácolt, kérgesre pirított, majd sütőben egészben megsütött sertéscomb nagyon ízletes. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható, így előre is elkészíthető, vendénváráshoz vagy hidegtálakhoz is kitűnő. Bármilyen körettel...

Köszönöm a megosztásokat!
ludaskása

Libalakoma dukál Márton-napon

Népi hagyomány szerint: “Aki Márton-napon libát nem eszik, egész évben éhezik.” Ősienk úgy tartották, hogy november 11-én, Márton-napon bőséggel kell enni, inni, mert ezzel egészséget szív magába az ember. Rajtam ne múljon, itt vannak...

Köszönöm a megosztásokat!
egy tányér erdélyi csorbaleves

Erdélyi csorbaleves – ízletes, laktató leves hússal Erdélyből

Az erdélyi konyha egyik kedvelt és hagyományos levese az ízletes és laktató csorbaleves. Sokféle változatban készítik, olvasónk most egy húsos leves receptjét osztja meg velünk. Erdélyi csorbaleves – ízletes, laktató leves hússal Erdélyből A...

Köszönöm a megosztásokat!
Rozmaringos szűzérmék tejszínes szilvaraguval és fűszeres sült burgonyával

Rozmaringos szűzérmék tejszínes szilvaraguval

Fogadni mernék, hogy a rozmaringos szűzérmék tejszínes szilvaraguval név hallatán mindenki egy puccos, nagyon bonyolult, nagyon munkaigényes ételre asszociál. Pedig ez egy nagyon gyors és egyszerű recept alapján készült, nagyon finom fogás zamatos fűszerekkel....

Köszönöm a megosztásokat!
egy tányér töltött paprika

Hagyományos töltött paprika receptje

A töltött paprika Magyarországon az egyik legkedveltebb nyári étel. Egyszerűen, gyorsan készül. Nagy előnye, hogy nemcsak frissen ehetjük, felmelegítve is finom. Így akár vendégváráshoz is előre elkészíthetjük.  Töltött paprika Hozzávalók Töltött paprikákhoz 1 kg...

Köszönöm a megosztásokat!
pikk-pakk csirkemell tarhonyával

Pikk-pakk csirkemell tarhonyával

A pikk-pakk csirkemell nem véletlenül kapta a pikk-pakk nevet. Gyors, finom és egyszerű. Amíg elkészült a köretnek szánt tarhonya, addig a finom hús is megfő és az ízek összeérnek. Pikk-pakk és már fogyaszthatjuk is....

Köszönöm a megosztásokat!
kedvenc tokány

Kedvenc tokány – egyszerű, gyors, laktató

Kevés egyszerűbb, ugyanakkor laktatóbb étel létezik, mint a tokány. Néhány alapanyag kell csak hozzá és kedvünkre variálhatjuk, fűszerezhetjük. A kedvenc tokány onnan kapta a nevét, hogy olvasónknál ezzel a pikáns fűszerezéssel imádja leginkább a...

Köszönöm a megosztásokat!

Sajtkrémmel töltött ravioli szűzérmével

A sajtkrémmel töltött ravioli elkészítése nem annyira ördöngösség, mint ahogy sokan félnek az elkészítésétől. Olvasónk szűzérme mellé tálalta az ízletes töltelékes tésztát és kiadós, finom ízvilágú, különleges főétel lett belőle. Sajtkrémmel töltött ravioli “Tipp,...

Köszönöm a megosztásokat!
csülkös babéleves

Csülkös bableves receptje

A csülkös bableves igazi téli magyaros étel. A tartalmas, ízletes leves készítésének több módja ismert. Van aki rántással, míg mások habarással készítik. Csipetkével vagy friss puha kenyérrel is nagyon finom. Csülkös bableves Hozzávalói Leveshez...

Köszönöm a megosztásokat!