Csirkemájas töltelék töltött csirkecombhoz

A csirkemájas töltelék alkalmas arra, hogy megtöltsük vele a csirkecombokat, de akár arra is, hogy külön megsüssük és így tálaljuk a sült húsok mellé. A csirkemáj és a finom fűszerek igazán ízletes tölteléket eredményeznek.

csirkemájas töltelék

Csirkemájas töltelék töltött csirkecombokhoz

Hozzávalói – jó nagy adaghoz

  • 50 dkg csirke- vagy pulykamáj,
  • 3 db tojás,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 6 db zsemle,
  • só,
  • bors,
  • majoranna,
  • őrölt paprika,
  • petrezselyem zöldje,
  • zsír vagy olaj.

Elkészítése

  • Száraz vagy 1-2 napos zsemlét meleg vízbe áztatunk.
  • Közben a hagymát apróra vágjuk.
  • A csirkemájat vagy pulykamájat elkapargatunk egy deszkán.
  • Kevés zsiradékon megpirítjuk a hagymát.
  • Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, majorannát, kevés őrölt piros paprikát adunk hozzá.
  • Kevergetve pároljuk, megkóstoljuk, tetszés szerint ízesíthetjük.
  • Nem kell sokáig párolni, levesszük a tűzről.
  • Kinyomkodjuk a vizet a zsemléből.
  • Belekeverjük a májba.
  • Összevágott petrezselyem zöldjét és tojásokat adunk hozzá, jól átkeverjük.
  • Tetszés szerinti kiolajozott formába, tepsibe tesszük, vagy töltünk vele húst, csirkét.
  • Készre sütjük. Akkor kész ha már nem vizes, kicsit tömörebb az állaga, kb. 40 perc kell hozzá.

Tipp: Adhatunk hozzá pl. gombát apróra vágva, (vigyázzunk, mert ilyenkor 1-2 nap alatt el kell fogyasztani! ) fokhagymát is, vagy bármit, amit szeretünk…. 🙂 Sütéskor a formát vagy tepsit kibélelhetjük bacon szalonnával, nagyon finom így is.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 4 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás