Ízletes sült csirkecomb receptje

Sült csirkecomb ropogósra sütve családi ebédre, vendégváráshoz, vagy akár hidegtálakhoz is kiváló. Az olvasónk által megosztott receptben nincs semmi különös, egyszerűen a fűszerezése teszi különösen ízletessé.

ízletes sült csirkecomb

Ízletes sült csirkecomb elkészítése

Nézzük, mit mond az ízletes sült csirkéről Illésné Nagy Mária.

“Ajánló, ötletadó… Csirkecomb a hozzávaló, csirkemájjal készítettem és külön sütöttem az általában töltelékként használt keveréket.
A körete majonézes kukoricasaláta és répasaláta volt. Az ebédünk volt, a maradék még másnap…(akár hidegen) fogyasztva is nagyon finom.
A hozzávalókat mennyiségek nélkül adom meg, ki-ki saját személyre szabhatja a szükséges adaghoz. Ha marad a száraz pácból, eláll, máskor ízesítéshez, fűszerezéshez felhasználható.

Ahogy készítettem….
Az egész csirkecombokat ketté vágtam, a csirkemellek felezettek voltak. Megmostam, papírtörölközővel leitattam a vizet a húsdarabokról.

Száraz pác sült csirkéhez

  • 3 evőkanál só,
  • 2 evőkanál őrölt csemege piros paprika,
  • 2 teáskanál őrölt bors,
  • 2 teáskanál őrölt kömény,
  • 2 teáskanál majoránna,
  • 3 teáskanál fokhagyma granulátum,
    összekeverni a hozzávalókat.

A húsdarabokat beleforgattam a száraz pácba, letakartam, kb. 30 percig állni hagytam.
Egyesével körbetekertem szeletelt baconnel, egy tepsibe kacsazsírt tettem, erre fektettem egymás mellé a húsdarabokat (nálam külön sültek a combok és külön a mellek). Vöröshagymát megtisztítottam, cikkekre vágtam a húsok közé dugdostam, kevés, kb. fél dl vizet öntöttem alá.
Alufóliával letakartam, 200 fokos sütőbe tettem a tepsit, sütés ideje alatt egyszer megforgattam a húsokat. Amikor megpuhultak, levettem a fóliát és szép pirosra sütöttem.

Tálaláskor, külön sütött tölteléket, jégsaláta levélen tálalt kukoricasalátát és répasalátát kínáltam mellé.”

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 − nyolc =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás