Céklaleves, az őszi kedvenc receptje

Az almás céklasaláta recept megosztásakor megkérdeztem az olvasókat, hogy mi mindent szoktak céklából készíteni. Jöttek is sorban az ötletek, a céklaleves volt a legszimpatikusabb számomra, így azt rögtön közzé is teszem.

 

céklaleves

Céklaleves hozzávalói

30 dkg cékla,
1 liter víz,
2 leveskocka,
2-3 evőkanál tejföl,
citromlé ízlés szerint
2 savanyú uborka,
1 csokor petrezselyem,
2 keményre főtt tojás.

Céklaleves elkészítése

  • a céklát megtisztítom,
  • uborkareszelőn lereszelem,
  • ráöntöm a vizet,
  • beleteszem a leveskockát,
  • kb. 20 percig főzöm,
  • majd kevés citromlével ízesítem,
  • tejföllel durvára turmixolom,
  • a savanyú uborkát apróra vágom vagy lereszelem,
  • beleteszem a levesbe,
  • petrezselyemmel és tojáskarikákkal tálalom.

Nagyon köszönjük a receptet Csizmásné Varga Juditnak!

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 37
  •  
  •  
  • 23
  •  
  •  
  • 37
  •  
  •  
  • 23
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + 8 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás