Tripla belga csokoládé torta

Tripla belga csokoládé torta, már a neve hallatán is összefut a nyál az ember szájában. Nem épp egy olcsó édesség, de hát egyszer élünk és néha azért megengedhetünk magunknak és a családnak egy kis kényeztetést.

 

Tripla belga csokoládé torta

 

Kovácsné Ékes Edit olvasónk nem csak az akvarell festés nagy mestere, de a süteményeinél is fontos a minőség és az esztétikum. Már az ajánlás is kedvet csinál az elkészítéséhez: "A tetején a levelek csokoládéból készültek. A kiválasztott levelet olvasztott csokoládéval bekentem. Ehhez ecsetet használtam. Ha a csokoládé visszaszilárdul, a növény leveléről a csokoládé leválasztható. A levelek mellett csokiforgácsot használtam. A torta alsó rétege piskóta. A krém ét-, tej-, fehércsoki mousse. Összességében nem nehéz, de nagyon időigényes, mert meg kell várni, hogy a 3 féle csokoládés tejszínes krém kihűljön és az egyes rétegek megdermedjenek. Vállalkozó kedv kell hozzá, mert nem két perces történet."

Tripla belga csokoládé torta hozzávalói

3 tojásból piskóta,

étcsokis mousse-hoz

  • 150 g étcsokoládé,
  • 120 g tejszín,
  • 160 g nagyon hideg tejszín,
  • 4 g zselatin (én lapzselatint használtam).

tejcsokis mousse-hoz

  • 150 g tejcsokoládé,
  • 120 g tejszín,
  • 160 g nagyon hideg tejszín,
  • 4 g zselatin (én lapzselatint használtam).

fehércsokis mousse-hoz

  • 150 g fehércsokoládé,
  • 120 g tejszín,
  • 160 g nagyon hideg tejszín,
  • 4 g zselatin (én lapzselatint használtam).

 

Tripla belga csokoládé torta elkészítése

  • kapcsos tortaformában sütöttem egy 3 tojásos kakaós piskótát, 
  • a tortaforma alját és oldalát sütőpapírral kibéleltem,
  • amikor a piskóta kihűlt, visszatettem a kibélelt tortaformába,
  • ez után lehet elkezdeni rétegezni a mousse krémet,
  • a piskótára először az étcsoki mousse került,
  • az étcsokoládét gőz fölött felolvasztottam a 120 g tejszínnel, 
  • tűzről levéve beletettem a zselatint,
  • többször átkevergetve lehűtöttem,
  • közben a 160 g jéghideg magas zsírtartalmú tejszínt felvertem, vigyázni kell, mert ha a habot sokáig verjük, vajat köpülünk belőle,
  • a habba vert tejszínbe óvatosan belekevertem a tejszínben felolvasztott és kihűtött csokoládét,
  • ezt a krémet a piskóta tetejére simítottam, 
  • Kb fél órát dermesztettem hideg helyen,
  • ezután ugyanígy jártam el a tejcsokoládéval, 
  • majd a fehér csokoládé réteggel is,
  • így a piskóta tetejére 3 csokoládé mousse réteg került,
  • ezután levettem a kapcsot a tortaformáról és a torta oldaláról levettem a sütőpapírt,
  • a tortát óvatosan tortatálra tettem és meghintettem holland kakaóporral, 
  • csokiforgáccsal és a csokoládéból készült levelekkel díszítettem.

 

Tripla belga csokoládé torta

 

 

Nagyon köszönjük a receptet Kovácsné Ékes Editnek!

  • 67
  •  
  •  
  • 5
  •  
  •  
  • 67
  •  
  •  
  • 5
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkilenc + tizenhét =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás