Tripla belga csokoládé torta

Tripla belga csokoládé torta, már a neve hallatán is összefut a nyál az ember szájában. Nem épp egy olcsó édesség, de hát egyszer élünk és néha azért megengedhetünk magunknak és a családnak egy kis kényeztetést.

Tripla belga csokoládé torta

Kovácsné Ékes Edit olvasónk nem csak az akvarell festés nagy mestere, de a süteményeinél is fontos a minőség és az esztétikum. Már az ajánlás is kedvet csinál az elkészítéséhez: „A tetején a levelek csokoládéból készültek. A kiválasztott levelet olvasztott csokoládéval bekentem. Ehhez ecsetet használtam. Ha a csokoládé visszaszilárdul, a növény leveléről a csokoládé leválasztható. A levelek mellett csokiforgácsot használtam. A torta alsó rétege piskóta. A krém ét-, tej-, fehércsoki mousse. Összességében nem nehéz, de nagyon időigényes, mert meg kell várni, hogy a 3 féle csokoládés tejszínes krém kihűljön és az egyes rétegek megdermedjenek. Vállalkozó kedv kell hozzá, mert nem két perces történet.”

Tripla belga csokoládé torta hozzávalói

3 tojásból piskóta,

étcsokis mousse-hoz

  • 150 g étcsokoládé,
  • 120 g tejszín,
  • 160 g nagyon hideg tejszín,
  • 4 g zselatin (én lapzselatint használtam).

tejcsokis mousse-hoz

  • 150 g tejcsokoládé,
  • 120 g tejszín,
  • 160 g nagyon hideg tejszín,
  • 4 g zselatin (én lapzselatint használtam).

fehércsokis mousse-hoz

  • 150 g fehércsokoládé,
  • 120 g tejszín,
  • 160 g nagyon hideg tejszín,
  • 4 g zselatin (én lapzselatint használtam).

Elkészítése

  • kapcsos tortaformában sütöttem egy 3 tojásos kakaós piskótát,
  • a tortaforma alját és oldalát sütőpapírral kibéleltem,
  • amikor a piskóta kihűlt, visszatettem a kibélelt tortaformába,
  • ez után lehet elkezdeni rétegezni a mousse krémet,
  • a piskótára először az étcsoki mousse került,
  • az étcsokoládét gőz fölött felolvasztottam a 120 g tejszínnel,
  • tűzről levéve beletettem a zselatint,
  • többször átkevergetve lehűtöttem,
  • közben a 160 g jéghideg magas zsírtartalmú tejszínt felvertem, vigyázni kell, mert ha a habot sokáig verjük, vajat köpülünk belőle,
  • a habba vert tejszínbe óvatosan belekevertem a tejszínben felolvasztott és kihűtött csokoládét,
  • ezt a krémet a piskóta tetejére simítottam,
  • Kb fél órát dermesztettem hideg helyen,
  • ezután ugyanígy jártam el a tejcsokoládéval,
  • majd a fehér csokoládé réteggel is,
  • így a piskóta tetejére 3 csokoládé mousse réteg került,
  • ezután levettem a kapcsot a tortaformáról és a torta oldaláról levettem a sütőpapírt,
  • a tortát óvatosan tortatálra tettem és meghintettem holland kakaóporral,
  • csokiforgáccsal és a csokoládéból készült levelekkel díszítettem.

Tripla belga csokoládé torta

Nagyon köszönjük a receptet Kovácsné Ékes Editnek!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük