Csudijó amerikai csokitorta

Csudijó amerikai csokitorta receptet hoztam. Jól hangzik ugye? Hátha még azt is elárulom, hogy nem piskótával készült, hanem prémium étcsokoládétól szaftos, csupa csokis tésztát takar a finom csokoládés krém. 

csudijó amerikai csokitorta

Takács Ildikó ajánló szavai elég meggyőzőek: „A tésztába egy tábla 70 százalékos prémium kategóriás étcsokit tettem.  Csokival készül a tésztája, nem kakaóval, nem kell szétválasztani a tojást, egyben kell felverni, sokkal ízesebb, szaftosabb lesz így a tészta. Finomabb, mintha kakaóval készült volna. Nagyfiam szülinapjára csináltam, óriási sikere volt.”

Csudijó amerikai csokitorta receptje

Hozzávalók a tésztához:

  • 12 dkg vaj (nem margarin!),
  • 25 dkg porcukor,
  • csipet só,
  • 6 db tojás,
  • 1 tábla 70 százalékos prémium étcsokoládé (véletlenül sem tortabevonó!),
  • 13 dkg finomliszt,
  • kevés sütőpor.

Hozzávalók a krémhez:

  • 23 dkg vaj,
  • 12 dkg cukrozatlan prémium minőségű kakaópor (nem szabad lejjebb adni, csak így lesz a krém elég sötét színű),
  • csipet só,
  • 20 dkg porcukor,
  • fél vanília rúd kikaparva,
  • fél doboz növényi alapú cukrászkrém (hulala,vagy más hasonló).

Csudijó amerikai csokitorta elkészítése

  • a vajat habosra keverjük a porcukorral és a sóval,
  • majd hozzáadjuk a tojásokat és jól kikeverjük.
  • A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, és hozzákeverjük a tojásos masszához.
  • Végül a lisztet is belekeverjük (én mindig teszek bele kb. negyed csomag sütőport is), a tésztát kikent, liszttel meghintett tortaformába öntjük,
  • 190 fokon kb. 50 percig sütjük (a csoki miatt lassabban sül, a végén, ha szükséges fóliával takarjuk le, nehogy megégjen a tészta),
  • amíg a tészta hűl, kikeverjük a krémet,
  • a vajat habosra keverjük a porcukorral,
  •  hozzákeverjük a kakaóport, a sót és a vaníliát,
  • a növényi krémalapot keményre verjük, majd hozzákeverjük a vajas krémhez,
  • én kettőbe vágtam (jobban szeretjük így),de lehet háromba is, megkenjük a krém felével, majd rárakjuk a tészta másik felét és kívülről is megkenjük a krémmel,
  • ízlés szerint díszítjük,

Nagyon köszönöm a receptet Takács Ildikónak!

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp:

Még finomabb, ha tejszínnel tálaljuk ( már aki így szereti). 

Jó étvágyat!

További csokoládés receptek

Nagyon finom, foszlós és zamatos kakaós kalács receptet hoztam, amolyan egyszerű, kelt tésztás, hagyományos, nagyi féle kakaós kalács receptet. Hallottam már, hogy ostoros kalácsként is hívják a kakaóval töltött, szaftos, puha fonott kalácsot, ami régi recept alapján készül és garantáltan a legjobb csokis kalács. Leginkább azt szeretem benne, ahogy a szinte folyós kakaó töltelék (kakaókrém) körülöleli a lágy, foszlós tésztát. Csak óvatosan a kipróbálásával, mert garantáltan családi kedvenc lesz a kelt tésztás, fonott, csupa csokis kalács sok-sok olvadó kakaóval! Ünnepi, húsvéti és karácsonyi kakaós kalácsnak is kiváló.

Tripla belga csokoládé torta, már a neve hallatán is összefut a nyál az ember szájában. Nem épp egy olcsó édesség, de hát egyszer élünk és néha azért megengedhetünk magunknak és a családnak egy kis kényeztetést.

A rigoletto sütemény egyszerű, finom kakaós tésztájú sütemény. Ízlés szerint lekvárral vagy csoki ganache-al tölthetjük. Az egyszerű recept alapján készülő sütemény lekvárral hosszan eltartható, így vendégváráshoz is kitűnő.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük