Csudijó amerikai csokitorta

Csudijó amerikai csokitorta. Jól hangzik ugye? Hátha még azt is elárulom, hogy nem piskótával készült, hanem prémium étcsokoládétól szaftos, csupa csoki tésztát takar a finom krém. 

csudijó amerikai csokitorta

Takács Ildikó ajánló szavai elég meggyőzőek: "A tésztába egy tábla 70 százalékos prémium kategóriás étcsokit tettem.  Csokival készül a tésztája, nem kakaóval, nem kell szétválasztani a tojást, egyben kell felverni, sokkal ízesebb, szaftosabb lesz így a tészta. Finomabb, mintha kakaóval készült volna. Nagyfiam szülinapjára csináltam, óriási sikere volt."

Csudijó amerikai csokitorta hozzávalói

Hozzávalók a tésztához:

  • 12 dkg vaj (nem margarin!),
  • 25 dkg porcukor,
  • csipet só,
  • 6 db tojás,
  • 1 tábla 70 százalékos prémium étcsokoládé (véletlenül sem tortabevonó!),
  • 13 dkg finomliszt,
  • kevés sütőpor.

Hozzávalók a krémhez:

  • 23 dkg vaj,
  • 12 dkg cukrozatlan prémium minőségű kakaópor (nem szabad lejjebb adni, csak így lesz a krém elég sötét színű),
  • csipet só,
  • 20 dkg porcukor,
  • fél vanília rúd kikaparva,
  • fél doboz növényi alapú cukrászkrém (hulala,vagy más hasonló).

Csudijó amerikai csokitorta elkészítése

  • a vajat habosra keverjük a porcukorral és a sóval,
  • majd hozzáadjuk a tojásokat és jól kikeverjük.
  • A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, és hozzákeverjük a tojásos masszához.
  • Végül a lisztet is belekeverjük (én mindig teszek bele kb. negyed csomag sütőport is), a tésztát kikent, liszttel meghintett tortaformába öntjük,
  • 190 fokon kb. 50 percig sütjük (a csoki miatt lassabban sül, a végén, ha szükséges fóliával takarjuk le, nehogy megégjen a tészta),
  • amíg a tészta hűl, kikeverjük a krémet,
  • a vajat habosra keverjük a porcukorral,
  •  hozzákeverjük a kakaóport, a sót és a vaníliát,
  • a növényi krémalapot keményre verjük, majd hozzákeverjük a vajas krémhez,
  • én kettőbe vágtam (jobban szeretjük így),de lehet háromba is, megkenjük a krém felével, majd rárakjuk a tészta másik felét és kívülről is megkenjük a krémmel,
  • ízlés szerint díszítjük, 

Nagyon köszönöm a receptet Takács Ildikónak!

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp:

Még finomabb, ha tejszínnel tálaljuk ( már aki így szereti). 

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 59
  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  
  • 59
  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 − 3 =