Csudijó amerikai csokitorta
Csudijó amerikai csokitorta. Jól hangzik ugye? Hátha még azt is elárulom, hogy nem piskótával készült, hanem prémium étcsokoládétól szaftos, csupa csoki tésztát takar a finom krém.
Takács Ildikó ajánló szavai elég meggyőzőek: „A tésztába egy tábla 70 százalékos prémium kategóriás étcsokit tettem. Csokival készül a tésztája, nem kakaóval, nem kell szétválasztani a tojást, egyben kell felverni, sokkal ízesebb, szaftosabb lesz így a tészta. Finomabb, mintha kakaóval készült volna. Nagyfiam szülinapjára csináltam, óriási sikere volt.”
Csudijó amerikai csokitorta hozzávalói
Hozzávalók a tésztához:
- 12 dkg vaj (nem margarin!),
- 25 dkg porcukor,
- csipet só,
- 6 db tojás,
- 1 tábla 70 százalékos prémium étcsokoládé (véletlenül sem tortabevonó!),
- 13 dkg finomliszt,
- kevés sütőpor.
Hozzávalók a krémhez:
- 23 dkg vaj,
- 12 dkg cukrozatlan prémium minőségű kakaópor (nem szabad lejjebb adni, csak így lesz a krém elég sötét színű),
- csipet só,
- 20 dkg porcukor,
- fél vanília rúd kikaparva,
- fél doboz növényi alapú cukrászkrém (hulala,vagy más hasonló).
Csudijó amerikai csokitorta elkészítése
- a vajat habosra keverjük a porcukorral és a sóval,
- majd hozzáadjuk a tojásokat és jól kikeverjük.
- A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, és hozzákeverjük a tojásos masszához.
- Végül a lisztet is belekeverjük (én mindig teszek bele kb. negyed csomag sütőport is), a tésztát kikent, liszttel meghintett tortaformába öntjük,
- 190 fokon kb. 50 percig sütjük (a csoki miatt lassabban sül, a végén, ha szükséges fóliával takarjuk le, nehogy megégjen a tészta),
- amíg a tészta hűl, kikeverjük a krémet,
- a vajat habosra keverjük a porcukorral,
- hozzákeverjük a kakaóport, a sót és a vaníliát,
- a növényi krémalapot keményre verjük, majd hozzákeverjük a vajas krémhez,
- én kettőbe vágtam (jobban szeretjük így),de lehet háromba is, megkenjük a krém felével, majd rárakjuk a tészta másik felét és kívülről is megkenjük a krémmel,
- ízlés szerint díszítjük,
Nagyon köszönöm a receptet Takács Ildikónak!
Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.
+1 Tipp:
Még finomabb, ha tejszínnel tálaljuk ( már aki így szereti).
Jó étvágyat!
Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
További olvasnivalók hasonló témában:
🌷 Könnyű és fenséges meggyes süti
🌷 Könnyű túrógombóc dupla epres eperöntettel
🌷 Ingyen letölthető receptkönyv
🌷 Vanília pudingos szőlős csiga
🌷 Gyors és könnyű túrófánk egyszerűen