Fenséges tojáskrém egyszerűen
A tojáskrém egyszerűen elkészíthető és jól felhasználható, egészséges élelmiszer. A tojáskrém kenyérre kenve önmagában is nagyon finom, de tartalmasabb szendvicsekhez is jó alapanyag. Tetejére snidling szárakat vagy snidling virágokat tehetünk.
A tojás rendkívül értékes táplálék, melyet az emberek ősidők óta ismernek és fogyasztanak. Ennek legfőbb oka, hogy általában könnyebben elérhető volt, mint például a hús. Tápértéke a húséval vetekszik mind fehérje, mind zsírtartalmát tekintve.
Fehérjék, zsírok, vitaminok és ásványi anyagok is található benne. Sok A-, D- és E-vitamint és a B-vitaminok széles skáláját is tartalmazza. Elsősorban B2-, B6-, B12-vitaminok találhatóak benne nagyobb mennyiségben.
A tyúktojás fogyasztása a legelterjedtebb. A tojás minden nemzet kultúrájában kiemelkedő jelentőséggel bír, a termékenységet, a megújuló életet szimbolizálja. Általában a tavaszhoz, a tavaszi napéjegyenlőséghez kötődő ünnepek idején előszeretettel használják a tojást ajándékozásra, díszítésre. A húsvét egyik jelképe.
Tojáskrém egyszerűen
„Vacsorára még elkészülhet! Egy egyszerű, de nagyon finom tojáskrém receptjét hoztam.” – ajánlotta figyelmünkbe Borika a kitűnő receptet.
„Általában 8 tojásból készítem. Keményre főzöm majd kihűtöm, megtisztítom a tojásokat és almareszelőn lereszelem. De akár villával összetörve is jó.
Egy kisebb hagymát, petrezselyemzöldet és snidlinget apróra vágok, a tojáshoz keverem, sóval, borssal fűszerezem. Adok hozzá 8 evőkanál majonézt, 1,5 teáskanál mustárt és jól összekeverem. Mehet a hűtőbe, hogy vacsoráig jól összeérjenek az ízek.
Tálaláskor snidling virágokkal díszítettem.”
Nagyon köszönjük a szuper ötletet Klujber Károlyné Borinak!