Fenséges tojáskrém egyszerűen

A tojáskrém egyszerűen elkészíthető és jól felhasználható, egészséges élelmiszer. A tojáskrém kenyérre kenve önmagában is nagyon finom, de tartalmasabb szendvicsekhez is jó alapanyag.

tojáskrém egyszerűen

A tojás rendkívül értékes táplálék, melyet az emberek ősidők óta ismernek és fogyasztanak. Ennek legfőbb oka, hogy általában könnyebben elérhető volt, mint például a hús. Tápértéke a húséval vetekszik mind fehérje, mind zsírtartalmát tekintve.

Fehérjék, zsírok, vitaminok és ásványi anyagok is található benne. Sok A-, D- és E-vitamint és a B-vitaminok széles skáláját is tartalmazza. Elsősorban B2-, B6-, B12-vitaminok találhatóak benne nagyobb mennyiségben.

A tyúktojás fogyasztása a legelterjedtebb. A tojás minden nemzet kultúrájában kiemelkedő jelentőséggel bír, a termékenységet, a megújuló életet szimbolizálja. Általában a tavaszhoz, a tavaszi napéjegyenlőséghez kötődő ünnepek idején előszeretettel használják a tojást ajándékozásra, díszítésre. A húsvét egyik jelképe.

Tojáskrém egyszerűen

“Vacsorára még elkészülhet! Egy egyszerű, de nagyon finom tojáskrém receptjét hoztam.” – ajánlotta figyelmünkbe Borika a kitűnő receptet.

“Általában 8 tojásból készítem. Keményre főzöm majd kihűtöm, megtisztítom a tojásokat és almareszelőn lereszelem. De akár villával összetörve is jó.

Egy kisebb hagymát, petrezselyemzöldet és snidlinget apróra vágok, a tojáshoz keverem, sóval, borssal fűszerezem. Adok hozzá 8 evőkanál majonézt, 1,5 teáskanál mustárt és jól összekeverem. Mehet a hűtőbe, hogy vacsoráig jól összeérjenek az ízek.

Tálaláskor snidling virágokkal díszítettem.”

Nagyon köszönjük a szuper ötletet Klujber Károlyné Borinak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

egy × 3 =