Pástétom pörkölt maradékból

Pástétom pörkölt maradékból receptet osztott meg olvasónk. Igazán jó ötlet, hisz nem kell a maradékot kidobni és nagyon jó reggeli, vacsora vagy szendvics alapanyag lehet belőle.

Pástétom pörkölt maradékból

Pástétom pörkölt maradékból

Biztos jártál már úgy, hogy vendégek jöttek és nem tudtad pontosan kiszámítani, hogy mennyit főzzél, mekkora mennyiségre lesz szükség. bevallom, velem már többször is megesett. Az elég blamás lenne, ha nem elég a kaja, ezért szinte mindig sokkal többet főzök, mint kellene. Aztán megmarad egy csomó, amit vétek lenne kidobni, a fagyasztó kapacitása is véges. Ezért is örültem annyira Baráth Rozália pástétom receptjének. Igazán jó ötlet és nincs több kidobott étel!

Magam részéről is megpróbálok minden maradékot újrahasznosítani. Sok mindenből lehet például pizza feltét, melegszendvics alapanyag, valami rakott zöldséges étel vagy épp egy finom szendvicskrém.

„Pörkölt maradékból készült „pástétom „…nagyon finom pirítóssal, gyümölccsel ! 

A maradék pörköltet ledaráltam, majoránnát, mustárt, fokhagymát, főtt tojást adtam még hozzá. Ízlés szerint mehet bele más is. Folpackra öntöttem, feltekertem. Egyik végét begumiztam  majd jól össze zötyköltem, hogy ne legyen levegős. csak utána gumiztam be a másik végét. Majd mehet is be a hűtőbe! Pár nap alatt elfogy, de ha kicsit sokkalom, akkor kis dobozban lefagyasztom. Nagyon finom.”

Nagyon köszönjük a kitűnő ötletet Baráth Rozáliának!

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük