Sárgabarack lekvár készítése különböző módokon

Szerencsések, akiknek az idén is bekerül a sárgabarack lekvár készítése, mint teendő a naptárukba. Igen gyér volt az ide sárgabarak termés, ezért az árak az egekbe szöktek. Ha rászánnád magad a befőzésre, akkor a olvasók segítségével mutatok néhány sárgabarack lekvár főzési módot. Találsz itt például cukor nélküli és chilis változatot is. 

sárgabarack lekvár készítése

Sárgabarack lekvár készítése

Balogh Dezsőné: “A miénk is nagyszemű barack, Bergeron fajta és finom édes, nem kell sok cukor hozzá. Én úgy csinálom a lekvárt, hogy előző nap kimagvazom és lecukrozva úgy, hogy egy sor barack egy sor cukor leteszem másnapig levet ereszteni. Időnként átkeverem. Másnap nagy lángon főzöm, majd turmixolom. Kicsit összerottyantom és végül üvegbe töltöm. Száraz dunsztban tartom kihűlésig.

Némethné Jerkó Márta: “Majdnem ugyanígy csináltuk mi is. Az eleje stimmt, másnap felraktuk főni, 3 órát főztük míg nem volt darabos, aztán dunszt.”

Sinka Erika a Zöld Pagonyból chilis sárgabarack lekvárt készített: “A szokásos módon elkészítjük a lekvárt és egészben, vagy darálva hozzákeverjük az erős paprikát. Az arányokat mindenki saját ízlése szerint alakíthatja.

Zimonyi Molnár Szilvia: “A telken lévő barackfa ajándéka ez a nyáron készült teljesen cukormentes sárgabarack lekvár. 🙂 Tömény mennyei gyümölcs, nem is értem minek kell cukor a lekvárokba, aki egyszer kipróbálja, sosem tesz bele többé! A barackot egyszerűen megfőzöm és mikor már megpuhul, a botmixerrel szétturmixolom. Dzsemfixet teszek bele és kiforrázott üvegekbe teszem, amit 5-10 percre a tetejére állítok, csak így tartósítom. Pár hónap alatt el szokott fogyni, mikor kinyitom, már a hűtőben tartjuk. Sosem romlott meg.”

Nagyon köszönöm a tanácsokat az olvasóknak!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − egy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás