Sárgabarack lekvár készítése különböző módokon

A sárgabarack lekvárnak nincs párja. Az olvasók segítségével mutatok néhány sárgabarack lekvár főzési módot. Találsz itt például cukor nélküli és chilis változatot is. 

sárgabarack lekvár készítése

Sárgabaracklekvár készítése

Balogh Dezsőné: „A miénk is nagyszemű barack, Bergeron fajta és finom édes, nem kell sok cukor hozzá. Én úgy csinálom a lekvárt, hogy előző nap kimagvazom és lecukrozva úgy, hogy egy sor barack egy sor cukor leteszem másnapig levet ereszteni. Időnként átkeverem. Másnap nagy lángon főzöm, majd turmixolom. Kicsit összerottyantom és végül üvegbe töltöm. Száraz dunsztban tartom kihűlésig.

Némethné Jerkó Márta: „Majdnem ugyanígy csináltuk mi is. Az eleje stimmt, másnap felraktuk főni, 3 órát főztük míg nem volt darabos, aztán dunszt.”

Sinka Erika a Zöld Pagonyból chilis sárgabarack lekvárt készített: „A szokásos módon elkészítjük a lekvárt és egészben, vagy darálva hozzákeverjük az erős paprikát. Az arányokat mindenki saját ízlése szerint alakíthatja.

Zimonyi Molnár Szilvia: “A telken lévő barackfa ajándéka ez a nyáron készült teljesen cukormentes sárgabarack lekvár. 🙂 Tömény mennyei gyümölcs, nem is értem minek kell cukor a lekvárokba, aki egyszer kipróbálja, sosem tesz bele többé! A barackot egyszerűen megfőzöm és mikor már megpuhul, a botmixerrel szétturmixolom. Dzsemfixet teszek bele és kiforrázott üvegekbe teszem, amit 5-10 percre a tetejére állítok, csak így tartósítom. Pár hónap alatt el szokott fogyni, mikor kinyitom, már a hűtőben tartjuk. Sosem romlott meg.”

Sárgabarack lekvár cukor nélkül

Sárgabarack lekvár cukor nélkül

Nagyon köszönöm a tanácsokat az olvasóknak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük