Sárgabarack lekvár cukor nélkül

A sárgabarack lekvár cukor nélkül – bevallom őszintén -, számomra kicsit elképzelhetetlennek tűnik. Az összes lekvár közül a sárgabarackból készült a kedvencem, de az nálunk mindig cukorral, még hozzá jó sok cukorral készül. Sinka Erika cukor nélküli receptje viszont elgondolkodtató. 

Sárgabarack lekvár cukor nélkül

Sárgabarack lekvár cukor nélkül sütőben készítve

Sinka Erika: „Ígértem, hogy az én lekvár receptemet is leírom, hát íme!

A sárgabarack lekvárt úgy készítem, hogy mosom, felezem, magozom, pár percet összefőzöm a fűszerekkel (mézeskalács fűszerkeverék, de ki-ki a saját maga szája íze szerint is fűszerezheti), pépesre turmixolom, megy a sütőbe!!!!!
Gáztepsibe való (olyan nagy!) sütőlapra terítem. Légkeveréses sütőm van, így ez nálam megoldható, de szerintem ha valakinek gázos sütője van úgy is működik, csak nagyon lassan kell sütni!

Így „sütöm” 1-2 órát, amíg a kellő „állagot” nem éri el! Ez a lépés ugyan kihagyható, attól függően, hogy ki mennyire szereti sűrűbben, vagy folyósabban.

Igazából itt lehet elérni, hogy milyen sűrű legyen, itt veszíti el a nedvességtartalmát, nem pedig a cukor „fogja össze és zselésíti”. Ezután üvegekbe töltöm és mehet a befőzőautomatába (80 fokon 20 perc).

Akinek nincs ilyen gépe, az egyszerűen csak úgy csinálja, ahogy nagymamáink, nedves dunsztban tegye el. Nagy lábas, újságpapírral kibélelve, üvegek bele, 3/4-ig lepje el a víz, kb. 30 percig gyöngyözően, forrjon a víz alatta kb. 20-30 percig.

Ez a lépés a csírátlanítás! Én a sárgabarackot és a szilvát így teszem el!”

Nagyon köszönöm Sinka Erikának a receptet és a fotót!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük