Kefires sárgabarackos süti – egyszerű, gyors

Egyszerű dolgunk van, ha van egy jó alapreceptünk. Mindig jó, ha van egy alap piskóta, egy kelt tészta, vagy kevert sütemény receptünk, amit aztán kedvünkre feltúrbózhatunk egy kis töltelékkel vagy friss gyümölccsel. A kefires sárgabarackos süti pont egy ilyen sokoldalúan használható alapreceptből készül.

kefires sárgabarackos süti

Nekem is van egy kedvenc tejfölös sütemény alapreceptem, amibe leggyakrabban meggyet teszünk. Sárgabarackkal még sosem készítettük, mert ha érik a sárgabarack, akkor nálunk a barackos gombóc és kelt tészta alapú, pudingos barackos csiga a sláger.

Mihály Klárától kaptuk a receptet, aki gyakran készíti. „Mikor milyen gyümölcs van, abból készítem. Most barack a soros. De lehet meggy, ribizli, málna, ringló szilva is. Kefír helyett készülhet ugyanannyi mennyiségű joghurttal is, de szerintem kefírrel finomabb.”

Kefires sárgabarackos süti

Hozzávalók

  • 2 pohár kefir (140 gramos),
  • 2 pohár cukor,
  • 3 egész tojás,
  • 3 pohár liszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 1 pohár étolaj,
  • egy kis zsemlemorzsa,
  • tetszés szerinti mennyiésű és fajtájú gyümölcs, most sárgabarack.

Elkészítése

  • A lisztet átszitálom és hozzákeverem a csomag sütőport.
  • A cukrot az egész tojásokkal gépi habverővel jó fényesre verjük. (kb 2 percig alatt).
  • Hozzáadjuk az olajat.
  • Majd a kefirt, ezzel már csak óvatosan kevergetjük.
  • Szép lassan belekeverjük a lisztet is.
  • A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és elegyengetjük.
  • A gyümölcsöt megforgathatjuk zsemlemorzsába, majd és a tészta tetejére szórjuk.
  • Sütőben 17- 18 perc alatt készre sütjük.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Mihály Klárának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük