Kefires sárgabarackos süti – egyszerű, gyors

Egyszerű dolgunk van, ha van egy jó alapreceptünk. Mindig jó, ha van egy alap piskóta, egy kelt tészta, vagy kevert sütemény receptünk, amit aztán kedvünkre feltúrbózhatunk egy kis töltelékkel vagy friss gyümölccsel. A kefires sárgabarackos süti pont egy ilyen sokoldalúan használható alapreceptből készül.

kefires sárgabarackos süti

Nekem is van egy kedvenc kefires sütemény alapreceptem, amibe leggyakrabban meggyet teszünk. Sárgabarackkal még sosem készítettük, mert ha érik a sárgabarack, akkor nálunk a barackos gombóc és kelt tészta alapú, pudingos barackos csiga a sláger.

Mihály Klárától kaptuk a receptet, aki gyakran készíti. “Mikor milyen gyümölcs van, abból készítem. Most barack a soros. De lehet meggy, ribizli, málna, ringló szilva is. Kefír helyett készülhet ugyanannyi mennyiségű joghurttal is, de szerintem kefírrel finomabb.”

Kefires sárgabarackos süti

Hozzávalók

  • 2 pohár kefir (140 gramos),
  • 2 pohár cukor,
  • 3 egész tojás,
  • 3 pohár liszt,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 1 pohár étolaj,
  • egy kis zsemlemorzsa,
  • tetszés szerinti mennyiésű és fajtájú gyümölcs, most sárgabarack.

Elkészítése

  • A lisztet átszitálom és hozzákeverem a csomag sütőport.
  • A cukrot az egész tojásokkal gépi habverővel jó fényesre verjük. (kb 2 percig alatt).
  • Hozzáadjuk az olajat.
  • Majd a kefirt, ezzel már csak óvatosan kevergetjük.
  • Szép lassan belekeverjük a lisztet is.
  • A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és elegyengetjük.
  • A gyümölcsöt megforgathatjuk zsemlemorzsába, majd és a tészta tetejére szórjuk.
  • Sütőben 17- 18 perc alatt készre sütjük.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Mihály Klárának!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − 16 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás