Könnyű és fenséges meggyes süti egyszerűen

Ha gyümölcsszezon, akkor természetesen a sütemények terén is zamatos gyümölcsökből készített finomságok kerülnek előtérbe. Szinte minden gyümölcshöz van egy kedvenc receptünk, amit a minden évben elkészítünk. Az isteni epres, túrós, csokis tortát már megosztottam, most egy fincsi meggyes süti a soros.

 

meggyes süti

 

Az általam kedvelt gyümölcsös sütemények jellemzője, hogy gyorsak, egyszerűek és nem lehet elrontani őket. Ja és persze fenségesen finomak. A meggyes sütit sokan piskóta tésztával készítik. Be kell valljam, én nem igazán vagyok piskóta rajongó. A most bemutatott meggyes süti tésztája szerintem sokkal finomabb, mint a piskóta tészta és ráadásul a sütésre kell annyira figyelni. A savanykás meggy és a könnyű tészta összhangja igazi nyári hűsítő finomságot eredményez.

Könnyű és fenséges meggyes süti hozzávalói - közepes méretű tepsihez

  • 5 tojás sárgája
  • 35 dkg cukor
  • 20 dkg ráma
  • 1 csomag sütőpor
  • 35 dkg liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 tojás fehérje habbá verve
  • 2 dl tejföl
  • 1 kg meggy kimagozva
  • esetleg cukrozott fahéj, cukor és mandula forgács a tetejének a megszórásához

Könnyű és fenséges meggyes süti elkészítése

  • Az 5 tojás sárgáját,
  • a 35 dkg cukrot,
  • és a 20 dkg rámát jól kikeverjük,
  • a lisztben elkeverjük a sütőport és belerakjuk a rámás masszát,
  • ezután kerül bele a tejföl és a citrom reszelt héja,
  • végül óvatosan belekeverjük a tojások felvert habját is,
  • közepes méretű tepsibe öntjük és a tetejére rárakjuk a kimagozott meggyet,
  • nekem még sose sikerült túl sok meggyet tenni a tetejére, mindig úgy érzem, hogy még mehetett volna rá,
  • közepesen meleg, kb. 180 fokos sütőben a piskótához hasonlóan sütjük,
  • azaz az első 10 percben nem szabad kinyitni az ajtót,
  • kb. 30-40 perc kell sütéshez,
  • próbatűvel megszúrjuk a közepét, akkor van a kész, ha már a tűre nem ragad rá a tészta, az teljesen száraz marad.

 

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp:

Bár én nem tettem semmit a tetejére, de ha pikánsabb ízekre vágysz, akkor sütés előtt megszórhatod a tetejét egy kis fahéjas cukorral vagy kristály cukorral és mandula forgáccsal.

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 689
  •  
  •  
  • 19
  •  
  •  
  • 689
  •  
  •  
  • 19
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × öt =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás