Duplán narancsos torta receptje
A karácsony egyik kedvenc gyümölcse a narancs. Ma már nehéz elhinni, hogy ez nem volt mindig így. Az én gyermekkoromban is igen ritkán volt kapható. Gyorsan terjedt a hír, ha valahova banán vagy narancs érkezett és az embereknek órákat kellett sorban állniuk, hogy hozzájuthassanak a ritka gyümölcshöz. Ma pedig szinte minden karácsonyra sütünk egy finom narancsos tortát. Itt a duplán narancsos torta receptje!
A recept egy közepes méretű tortaformához való mennyiséget tartalmaz. Torta helyett készülhet belőle a piskótatekercs is. Ehhez a tésztát a gáztepsiben sütjük meg.
Duplán narancsos torta hozzávalói
Tésztához
- 4 tojás,
- 2 kanál víz,
- 6 kanál liszt,
- 6 kanál cukor,
- 2 narancs reszelt héja,
- 1 csomag sütőpor.
Krémhez
- 3 és fél narancs leve,
- 1 csomag vaníliás pudingpor,
- 2 tojássárgája,
- 10 dkg porcukor,
- 15 dkg margarin,
- 2 narancs reszelt héja
- fél narancs.
Duplán narancsos torta elkészítése
- a sütőt 180 fokra előmelegítjük,
- a 4 tojás fehérjét felverjük,
- hozzáadjuk a cukrot,
- majd lassan adagolva a vizet,
- hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját is,
- majd mehet bele a liszt, amiben elkevertük sütőport,
- végül belerakjuk a 2 narancs reszelt héját,
- kibélelt kapcsos tortaformába vagy gáztepsibe öntjük,
- mint a piskótát sütjük,
- a krémhez 3 és fél narancs levében sűrűre főzzük a vaníliás pudingot,
- hagyjuk kihűlni,
- 2 tojássárgát 10 dkg porcukorral, 15 dkg margarinnal kikeverünk,
- és a kihűlt masszához keverjük 2 narancs reszelt héjával,
- a kihűlt, kettévágott piskótát a krémmel egy részével megtöltjük,
- a fél narancsot darabkákra vágjuk és krémre helyezzük,
- a tetejét és az oldalát a maradék krémmel megkenjük,
- pár órára a hűtőben teszünk, hogy az ízek összeérjenek.
+1 Tipp
Tálaláskor adhatunk hozzá plusz narancs darabokat, hogy még teljesebb legyen az élvezet.
Jó étvágyat!