Szódás meggy: főzés nélküli “konyakos meggy”

Szódás meggy. Sose hallottam még. Azt meg vajon eszik vagy isszák? – volt az első reakcióm. Aztán megláttam a fotót és egyértelművé vált, hogy ez valójában egy meggybefőtt. Meggybefőtt alkoholos ízzel úgy, hogy egyetlen csepp alkohol sem kerül belé.

szódás meggy

A meggy számomra az egyik legkedvesebb gyümölcs. Saványkás íze nagyon jól illik süteményekbe. Piskótatésztába is dobhatjuk a meggyszemeket, de én jobban szeretem könnyű és fenséges vagy a kefíres poharas változatban. De körtével is finom tölteléket alkot, csak úgy, ahogy illik a csokis süteménybe.

Többféle likőrt is készíthetünk belőle. Jó választás lehet a meggylikőr vagy a karácsonyra beérő és ajándékozáshoz is kitűnő tutti-frutti likőr, aminek szintén meggy az egyik alapanyaga.

De ha ennyi még nem lenne elég, össze is gyűjtöttem egy bejegyzésbe a legjobb meggyes recepteket.

Kordics-Újvári Veronika küldte a receptet a következő szavakkal: “Évek óta így teszem el a meggyet.  Anna lányom kedvence a karácsony sült pulyka mellé 

Szódás meggy elkészítése

  • Cukrot és meggyet teszek rétegezve az üvegekbe,
  • egy mokkáskanálnyi vaníliás cukrot is teszek bele, felöntöm szódával,
  • a szifonos szóda és az ásványvíz nem jó, csupán a szikvizes szóda,
  • a tetejére teszek egy pici nátrium benzonátot,
  • lezárom,
  • fejre állítom egy napra,
  • majd a telelő helyére teszem 

Az íze a konyakos meggyével megegyező, karácsonyra lesz fogyasztható 

Nagyon köszönjük a receptet Kordics-Újvári Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 − 1 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás