Szódás meggy: főzés nélküli „konyakos meggy”

Szódás meggy. Sose hallottam még. Azt meg vajon eszik vagy isszák? – volt az első reakcióm. Aztán megláttam a fotót és egyértelművé vált, hogy ez valójában egy meggybefőtt. Szódás meggybefőtt alkoholos ízzel úgy, hogy egyetlen csepp alkohol sem kerül belé.

szódás meggy

A meggy számomra az egyik legkedvesebb gyümölcs. Saványkás íze nagyon jól illik süteményekbe. Piskótatésztába is dobhatjuk a meggyszemeket, de én jobban szeretem könnyű és fenséges vagy a kefíres poharas változatban. De körtével is finom tölteléket alkot, csak úgy, ahogy illik a csokis süteménybe.

Többféle likőrt is készíthetünk belőle. Jó választás lehet a meggylikőr vagy a karácsonyra beérő és ajándékozáshoz is kitűnő tutti-frutti likőr, aminek szintén meggy az egyik alapanyaga.

De ha ennyi még nem lenne elég, össze is gyűjtöttem egy bejegyzésbe a legjobb meggyes recepteket.

Kordics-Újvári Veronika küldte a receptet a következő szavakkal: „Évek óta így teszem el a meggyet. Anna lányom kedvence a karácsonyi sült pulyka mellé

Szódás meggy elkészítése

  • egy 0,7 dl-es üvegbe kb. 1/2 kg meggy fér, ehhez 4 kanál cukrot használok,
  • cukrot és meggyet rétegezve teszem az üvegekbe,
  • egy mokkáskanálnyi vaníliás cukrot is teszek bele, felöntöm szódával,
  • a szifonos szóda és az ásványvíz nem jó, csupán a szikvizes szóda,
  • a tetejére teszek egy pici nátrium benzoátot,
  • lezárom,
  • fejre állítom egy napra,
  • majd a telelő helyére teszem

Az íze a konyakos meggyével megegyező, karácsonyra lesz fogyasztható.

Nagyon köszönjük a receptet Kordics-Újvári Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük