Tutti-frutti likőr a kert ízeiből

A tutti-frutti likőr amolyan téli itóka a nyár ízeit rejtve. A legjobb benne, hogy ahogy érnek a gyümölcsök, minden belekerülhet szépen sorban. Decemberre összeérnek az ízek, így akár karácsonyi ajándéknak is adhatjuk.

Tutti-frutti likőr

Tutti-frutti likőr készítése

Kettős Tímeától kaptuk az alapreceptet.

„A legtutibb a karácsonyi ajándék a tutti-frutti likőr. Egy 5 literes üvegbe dobálok mindenfélét, ahogy érik: epret, málnát, meggyet, cseresznyét, sárgabarackot. Felöntöm vodkával, és áznak, és áznak Télen majd jól megisszuk mindet!

A gyümölcsök folyamatosan áznak. Ha lefogy róluk a likőr étcsokiba forgatjuk, és úgy csípünk be tőle:) Az alkohol mennyiség folyamatosan változik, hisz nő a gyümölcsé is. A berakott gyümölcs fölé kell érjen legalább 10 centivel. Sokat fel is szívnak a gyümölcsök, erre is figyelni kell. Mehet bele egész fahéj, vaníliarúd is. Aki édesebben kedveli tegyen bele mézet vagy aszalt gyümölcsöket is. Ízlés szerint lehet kísérletezni!”

Pócza Csabáné, Irénke: „Dunsztosüvegekbe szoktam rakni, kb. fél kg gyümölcshöz 25 dkg cukor rétegezve. Ráöntök 1 vagy másfél dl rumot, vagy pálinkát. Néha összerázom, hogy a cukor elolvadjon. Tartósítót semmit sem teszek bele. Karácsonykor kóstolgatjuk. Bármilyen gyümölcsből készülhet. Lehet barack, szilva, meggy.

Van egy másik receptem is. 1 kg meggy, fél kg kristálycukor, 2,5 dl rum. Üvegbe rétegezzük, napra tesszük, amíg a cukor elolvad, többször felrázzuk. 1 hónap után lehet felbontani.”

Bizony nagyon jó ötlet a likőr karácsonyi ajándékként.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük