Sajtos hajtovány – sós-sajtos vendégváró

Sajtos hajtovány receptet kaptunk Wolf Mártától, ami nagy családi kedvenc. A fotót elnézve nálunk is az lesz. A sós-sajtos vendégváró finomság egy tartalmas leves után második fogásnak is megfelelő.

Sajtos hajtovány

Márta ajánlása: “Igaz, hogy nem a kertemből származnak a hozzávalók, de ez egy olyan finom sós-sajtos-vendégváró, hogy akár a balkonon, akár a kertben tálalva biztosan sikert aratunk vele. Jó nagy adag, a tepsiben látható mennyiség a receptben írtnak a fele.

Sajtos hajtovány hozzávalói

Tészta:

  • 1 kg liszt,
  • kb. 6 dl tej,
  • 2 tojás sárgája,
  • 1 dl olaj,
  • 2 evőkanál só,
  • pici cukor,
  • 5 dkg élesztő.
Krém:
  • 20 dkg vaj (vagy margarin),
  • 1 teáskanál só,
  • 1 tojás,
  • 20-25 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)

Elkészítése

  • a tészta hozzávalóiból a szokásos módon lágy kelt tésztát dagasztok, (kézzel, kenyérsütő gépben vagy akár kézi mixerrel is lehet),
  • duplájára kelesztem,
  • lisztezett deszkára borítom,
  • ketté vágom,
  • a két részt egyenként kinyújtom jó vékonyra,
  • a krém hozzávalóit elkeverem, (a margarin ne legyen túl lágy, épp csak kenhető),
  • a tésztákat megkenem a sajtos margarinnal,
  • mint a beiglit feltekerem,
  • trapézokra szeletelem,
  • sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket,
  • még egy fél órát kelesztem,
  • 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütöm.
Nagyon köszönjük a receptet Wolf Mártának!

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük