Sajtos hajtovány – sós-sajtos vendégváró

Sajtos hajtovány receptet kaptunk Wolf Mártától, ami nagy családi kedvenc. A fotót elnézve nálunk is az lesz.

 

Sajtos hajtovány

 

Márta ajánlása: “Igaz, hogy nem a kertemből származnak a hozzávalók, de ez egy olyan finom sós-sajtos-vendégváró, hogy akár a balkonon, akár a kertben tálalva biztosan sikert aratunk vele. Jó nagy adag, a tepsiben látható mennyiség a receptben írtnak a fele.

Sajtos hajtovány hozzávalói

Tészta:

  • 1 kg liszt,
  • kb. 6 dl tej,
  • 2 tojás sárgája,
  • 1 dl olaj,
  • 2 evőkanál só,
  • pici cukor,
  • 5 dkg élesztő.
Krém:
  • 20 dkg vaj (vagy margarin),
  • 1 teáskanál só,
  • 1 tojás,
  • 20-25 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)

 

Sajtos hajtovány elkészítése

  • a tészta hozzávalóiból lágy kelt tésztát dagasztok, (kenyérsütő gépben vagy akár kézi mixerrel is lehet),
  • duplájára kelesztem,
  • lisztezett deszkára borítom,
  • ketté vágom,
  • a két részt egyenként kinyújtom jó vékonyra,
  • a krém hozzávalóit elkeverem, (a margarin ne legyen túl lágy, épp csak kenhető,
  • a tésztákat megkenem a sajtos margarinnal,
  • mint a beiglit feltekerem,
  • trapézokra szeletelem,
  • sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket,
  • még egy fél órát kelesztem,
  • 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc kell neki.
Nagyon köszönjük a receptet Wolf Mártának!

Jó étvágyat!

Te is megosztanád a kedvenc recepted? Csatlakozz a Kertemből tálalva Facebook csoporthoz!

  • 94
  •  
  •  
  • 14
  •  
  •  
  • 94
  •  
  •  
  • 14
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × 1 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás