Vajdasági sós – gyors sajtos-sós sütemény

A vajdasági sós süteményt egy kedves exkolléganőm ajánlotta a figyelmembe. Nem most volt, de valamiért mindig halasztgattam az elkészítését. Most végre elővettem a receptet és elkészítettem. Nem bántam meg. Tényleg nagyon gyors és egyszerű. Szívből ajánlom az elkészítését.

vajdasági sós

“Könnyű elkészíteni és fantasztikus tényleg. De, legközelebb a tésztába és a sajtos krémbe elosztom a sót, mert a tészta szerintem megkívánja. Ja, és óvatosan, mert sok a tej nekem olyan 3 dl kellett csak.

Füstölt sajtot raktam bele, pennys ócsó Sissi márkát és fantasztikus

Ezt a sós harapnivalót bárki el tudja készíteni, bátran ajánlom akár kezdőknek is. Már többször készítettem, és mindig hamar elfogy.” – ajánlotta a receptet Csizmásné Varga Judit.

Vajdasági sós

Hozzávalók

Tésztához

  • 80 dkg liszt,
  • 5 dkg élesztő,
  • 3-5 dl tej,
  • 1 dl étolaj,
  • cukor,
  • só.

Töltelékhez

  • 25 dkg vaj/margarin,
  • 2 tojás sárgája,
  • 1 evőkanál só,
  • 10 dkg reszelt sajt

Tetejére

  • 1 tojás,
  • 20 dkg sajt,
  • szezámmag (el is maradhat)

Elkészítése

  • Először elkészítjük a tölteléket. A vajat/margarint a sóval és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és alaposan összedolgozzuk.
  • A tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt 2 dl cukros tejben felfuttatjuk.
  • A liszthez hozzáadjuk a már felfuttatott élesztőt, az olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedolgozzuk. (tapasztalat szerint 3 dl tej elég hozzá).
  • A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell!!
  • Az első tésztacipót enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a töltelék 1/4 részével, feltekerjük, mint a bejglit.
  • Kb. kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk vagy vághatunk belőle háromszögeket is.
  • Ugyanígy készítjük el a többi cipót is.
  • A tetejét felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Én pár szem szezámmagot tettem még rá. T
  • Tepsibe tesszük, 180 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Nagyon köszönjük a receptet Csizmásné Varga Juditnak!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 841
  • 30
  •  
  •  
  • 841
  •  
  • 30
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük