Kapros-túrós sütemény kis tepsihez

Sokan azért nem állnak neki sütni, mert úgy gondolják, nem érdemes egy-két személyre részére neki fogni. Egy tepsinyi mennyiség úgy sem fogyna el… Amikor a gyerekek, unokák már kirepülnek, sokan csak az ő látogatásukra időzítik a finomságok készítését. Pedig sütni kis mennyiséget is lehet. Wolf Márta sem látja naponta a gyerekeit, unokáit, de rendszeres süt kettőjüknek kis mennyiséget, így mindig van friss sütike. Most épp a kapros-túrós sütemény receptjét osztotta meg egy kis méretű tepsihez.

Kapros-túrós sütemény

Nekünk is van egy kedvenc kapros-túrós sütemény receptünk, de az egyrészt nagy tepsire való adag, másrészt egy kicsit más a tésztája és a tölteléke is.

Kapros-túrós sütemény

Ez egy kis adag – 20 x 32 cm-es tepsibe való mennyiség -, ha többet akarsz duplázd meg a mennyiséget.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 2 tojás,
  • 8 dkg vaj,
  • 1,5 dkg élesztő,
  • 15 dkg liszt,
  • 2 evőkanál cukor.

Töltelékhez:

  • 1/4 kg túró,
  • ízlés szerint cukor,
  • apróra vágott kapor.

Elkészítése

  • élesztőt kis tejben felfuttatni kis cukor és liszt hozzáadásával.
  • a tojások sárgáját a maradék cukorral, a vajjal jól kikeverni,
  • hozzáadni a lisztet és a felfuttatott tejes élesztőt és a maradék tejet.
  • jól kikeverni – én keverőgéppel csináltam – ,
  • ha szükséges pici lisztet még hozzáadni, hogy ki tudd nyújtani a tésztát,
  • a lehető legvékonyabbra kinyújtani, akkorára, mint a tepsi,
  • sütőpapírral kibélelt tepsibe rakni a sodrófa segítségével (arra feltekertem és óvatosan a tepsibe eresztettem),
  • ehhez a mennyiséghez egy 1/4 kg-os túrót használtam, ízlés szerint tenni bele cukrot és apróra vágott kaprot, jól kikeverni,
  • a tésztához használt két tojás fehérjét habbá verni és a túróhoz keverni,
  • rákenni a tésztára,
  • ezután félre lehet tenni a sütit, legalább egy órahosszára, hogy megkeljen, a tészta szélén fog látszódni, hogy megnő picit,
  • előmelegített sütőben, 180 fokon (én hőkeveréssel sütöttem) kb. 10-15 percig sütni.

Tipp: Kapros túró helyett fincsi még citromhéjjal, cukorral és vaniliás cukorral ízesítve is.

Naygon köszönjük a receptet Wolf Mártának!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 706
  • 11
  •  
  •  
  • 706
  •  
  • 11
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy − egy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás