Házi vizes zsemle készítése – ropogós és foszlós
Kell-e jobb reggelire, mint egy ropogós és foszlós házi vizes zsemle? A kedvelt péksüteményt is egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük otthon is. Mutatom is receptet!
Házi vizes zsemle
A házi foszlós sóskifli, köménymagos-vajas kifli és a ropogós tejes kifli után ideje egy a zsemle receptjét is megmutatnom.
Hozzávalók – 8 darabhoz
- 50 dkg finom liszt,
- 3 dl víz,
- 3 dkg élesztő,
- 1 teáskanál cukor,
- 1 teáskanál só,
- 1 tojás a tésztába
- 1 tojás a lekenéshez.
Elkészítése
- a tészta hozzávalóit a kenéshez szükséges tojás kivételével összedolgozzuk,
- majd kelesztjük,
- a tésztát 8 egyenlő részre osztjuk,
- mindegyik darabból kis gombócokat formálunk,
- lekenjük tojással,
- előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nagyon köszönjük a receptet Mészáros Annának!
136 33
136 33
Nézd meg ezeket is!
Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!
Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!
Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!