Sárgadinnye befőtt eltevése

A sárgadinnye befőtt készítése egyszerű és gyors. Olvasónk minden évben elkészíti, hogy aztán majd megédesítse a téli estéket. 

 

sárgadinnye befőtt

 

Kordics-Ujvári Veronika ajánlása: “Még van sárga dinnye érdemes kipróbálni télen kincset ér Pár évvel ezelőtt találtam a receptet, azóta minden évben elkészítem, nálunk a téli esték egyik kedvenc befőttje. :)”

Sárgadinnye befőtt hozzávalói

  • 1 kg sárgadinnye (ne legyen túlérett),
  • 15 dkg befőző cukor,
  • 0,5 l víz,
  • 0,25 kávéskanál nátrium-benzoát

 

Sárgadinnye befőtt elkészítése (kb. 30 perc)

  • a dinnyét vágjuk félbe,
  • kaparjuk ki a belsejét,
  • hámozzuk meg,
  • vágjuk kockákram
  • mérjük meg,
  • a többi hozzávalót kilónként számítsuk ki,
  • mossuk meg a felkockázott dinnyét,
  • a cukorból, vízből főzzünk szirupot,
  • amikor forr, dobjuk bele a dinnyét,
  • egyet forraljunk rajta, majd rakjuk üvegekbe,
  • tegyünk rá fóliát és száraz dunsztba hagyjuk 1-2 napig hűlni.

 

Tipp 1: Ízesíthetjük fahéjjal, mentalevéllel vagy szegfűszeggel is a dinnyét. Ezeket az üveg aljába kell tenni.

Tipp 2: Ha van hozzá eszközünk, ne kockákra vágjuk, hanem kis gömböket kanalazzunk a dinnyéből, így még mutatósabb lesz.

Nagyon köszönjük Kordics-Ujvári Veronikának a receptet!

Jó étvágyat!

 

Dinnyelekvár recept

 

Dinnyelekvár egyszerűen

  • 99
  •  
  •  
  • 18
  •  
  •  
  • 99
  •  
  •  
  • 18
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × 3 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás