Görög- és sárgadinnye befőtt

Görög- és sárgadinnye befőtt receptet kaptam egyik olvasómtól. 

dinnye befőtt

Görög- és sárgadinnye befőtt

Pár hete levélben kért tőlem dinnyehéjból készíthető befőtt receptet Klárika. Akkor csak a dinnyehéj savanyúság és a dinnyehéjat is tartalmazó lekvár recepjét tudtam mutatni neki.  És persze a sárgadinnye befőttet, de az csak a dinnye belsejéből készül, a héj nem kerül felhasználásra. Ilyen előzmények után érkezett rögtön két recept is.

“Sikerült megszerezem a finom dinnye receptet, ahogyan ígértem küldöm is Neked. Érdemes kipróbálni!!
További szép nyarat, jó egészséget kívánok Neked és Családodnak szeretettel: Klárika”

Görög és sárgadinnye befőtt.
1. A megtisztított és apró szeletekre vágott dinnyét gyenge ecetes főző vízben addig főzünk, míg áttetsző lesz. (üvegesszerű) ez után több vízben átmossuk és szitár téve a vizet jól lecsepegtetjük. Sűrű szirupot főzünk. 1 kg gyümölcshöz 3/4 kg cukrot, mikor fő a szirup beledobjuk a dinnyét pár percig főzzük, míg felforr. Ízesítőnek vaníliát vagy citromszeletet a sárgadinnyéhez, a göröghöz ananászt, ha ez nincs vanília vagy citrom is nagyon jó. Üvegekbe rakjuk, szalicilt is teszünk rá, lezárjuk, dunsztoljuk.

2. A megtisztított görögdinnyét gyenge ecetes vízben pár percig főzzük. előzőleg egy kg gyümölcshöz, 60 dkg cukrot számítva szirupot főzünk, amikor ez fő, az ecetes víztől lecsurgatott dinnyét beletesszük a szirupba, felfőzzük, hűvös helyre tesszük. Másnap ismét felfőzzük, hűvös helyre tesszük, következő nap üvegesre főzzük. vaníliával vagy citrommal ízesítjük. Dunsztoljuk!
Jó munkát!

Tipp: jól illik hozzá a szegfűszeg, akár azzal is ízesíthetjük.

Köszönöm a megosztásokat!
  • 634
  • 9
  •  
  •  
  • 634
  •  
  • 9
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 5 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás