Tagged: csirke

csirke, főételek csirkehúsból, csikremell, csirke comb, sült csirke, csirkepörkölt, csirkepaprikás, étel receptek csirkéből

madártej

Klasszikus madártej receptje

Ha gyerekkoromban beteg voltam, két ételt biztos készített anyukám. Húslevest és madártejet. A húsleves leginkább csirkehúsból készült, mert a csirkék kéznél voltak, ott rohangáltak a hátsó udvarban. A madártejhez pedig adott volt a tojás,...

Kapros-cukkinis csirkemell receptje

A cukkini nagyon sokoldalúan felhasználható zöldségféle, ráadásul nem túl kényes, nem igényes, egyszerűen nevelhető. Sok cukkinis receptet megosztottam már, most itt egy újabb szuper főétel, a kapros-cukkinis csirkemell. Kapros-cukkinis csirkemell receptje Illésné Nagy Mária...

Görögsaláta készítése

Görögsaláta készítése

A görögsaláta az egyik kedvencem zöld salátám. Az az étel, amibe paradicsom vagy uborka van, számomra verhetetlen a nyári hőségben. Ha ráadásul a mindkettő megtalálható egy fogásban, na az már az igazi kánaán. A...

budapest szelet

Burgonyafánk – kívül ropogós, belül puha köret

A burgonyafánk nagyon egyszerű, gyors és finom köret húsételek mellé. Különösen jól illik a ragus húsokhoz, például a zöldborsós-csirkemájas budapest szelethez. Mutatom is az egyszerű receptet. Burgonyafánk receptje Hozzávalói Burgonyafánk elkészítése Nem kell sokáig...

A három nyúl – húsvéti mese videó

A Húsvét a keresztények  egyik legfontosabb ünnepe, sokaknak azonban egyszerűen csak a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének csodája. Bárhogy is legyen a természet ébredése és rengeteg virág elvitathatatlanul a legkedveltebb ünnepek közé emeli.Most én A...

besamelmártás

Besamelmártás, a sokoldalú fehérmártás elkészítése és felhasználása

A besamelmártás (béchamel) az egyik leguniverzálisabb mártás. A vajból, lisztből és fűszerekből álló szószt szokás fehérmártásnak is hívni, és igen sokoldalúan használható. A mediterrán konyhában nagyon gyakran előfordul, de szinte minden száraz étel lágyítható...

hortobágyi húsos palacsinta csirkehúsból

Hortobágyi húsos palacsinta csirkehúsból

Hortobágyi húsos palacsintát étteremben ettem először előételként. Aztán már nem is kívántam a következő fogást, olyan tartalmas és laktató volt. Izgalmas ízvilágú étel, de valamiért a családban sosem készült ilyen. Talán mert túl macerás...

gombás-tejszínes csirkeleves

Gombás-tejszínes csirkeleves receptje

Ahogy egy kis rutint szerez az ember a konyhában, rögtön elkezd kísérletezni. Nem ragaszkodik szigorúan az előírásokhoz, hanem bátran újragondolja a recepteket és család ízlésére igazítja. Illésné Nagy Mária az újságban olvasott gombás-tejszínes csirkeleves...

kukoricasaláta

Kukoricasaláta – kitűnő köret húsokhoz

A kukoricasaláta bármilyen sült vagy rántott hús mellé ajánlható köret. Hidegen fogyasztjuk, ezért előre is elkészíthető. Vendégváráshoz, grillpartihoz is kitűnő. Kukoricasláta köret húsokhoz – egyszerű recept „Baconbe tekert, sajttal töltött fasírt mellé kínáltam, sült...